Büyük Bir Ailenin Mensubusunuz

Büyük Bir Ailenin Mensubusunuz
04.07.2018
3.448
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Sahasında 3 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Sizler bu ailenin birer parçasısınız

Konuşmasına Sakarya Üniversitesi’nin bugüne kadar 100 bini aşkın mezun verdiğini hatırlatarak başlayan Rektör Prof. Dr. Yalçın “Sakarya Üniversitesi 1970 yılında 2 bölümlü bir yüksekokul olarak hayatına başladı. Bugün ise 80 binin üzerinde öğrencisi olan büyük bir ailedir. Sizlerde bu ailenin birer mensubusunuz. Umarım bundan sonraki hayatınızda başarılı olmaya devam edersiniz. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duymanızı istiyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesi 242 mezun verdi

Törende bir konuşma yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu dönem 4 bölümde toplam 242 mezun verdiğini söyledi.  Prof. Dr. Kurnaz, “Mezun olan öğrencilerimiz kendi geleceklerini en iyi şekilde çizecekler ve hayatta mutlu olmayı başaracaklar. Yüzünüzün hep gülmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi en çok mezun veren fakülte oldu

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ise konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Mezuniyet törenlerini hasat dönemlerine benzeten Prof. Dr. Daşcıoğlu, “Her sene bugünü hasret ve coşku ile bekliyoruz. Dört yılında sonunda meyvelerimizi bugün topluyoruz. Bu sene üniversitenin en çok mezun veren fakültesiyiz. 19 bölümün 13’ünde eğitim-öğretim yapılıyor. Toplamda bin 470 öğrenciyi mezun ediyoruz. Öğrencilerimizden beklentilerimizi 4 yıl boyunca dile getirdik. Öğrencilerimizin topluma fayda sağlayacağına, ülkemizi geliştirmeye devam edeceklerine hiç şüphem yoktur. Ailelerimizi, akademisyenlerimizi kutluyor, öğrencilerimizin gösterdikleri çabalardan dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Birinciler Merve Çukurova ve Onur Fidan oldu

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara plaket ve belgeleri takdim edildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi birincisi Çeviribilim mezunu Merve Çukurova’ya belge ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu takdim etti. Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu Onur Fidan belge ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz’ın elinden aldı.

Fakülte birincileri Merve Çukurova ve Onur Fidan, törende mezunlar adına birer konuşma yaptılar.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yeminini okumaları ve keplerini havaya atmaları ile sona erdi.

04.07.2018 – YC


3.448 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.