Fen Edebiyat Fakültesinde Devir Teslim

23.07.2020

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törende 2014 yılından beri dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, görevini Prof. Dr. Necmettin Alkan’a devretti.

Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, fakülte akademik ve idari personeli de katıldı.

Prof. Dr. Necmettin Alkan kimdir?

Gümüşhane’nin Altuntaş köyünde doğdu. 1984’te Ümraniye Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ndeki yüksek tahsilinin ardından Almanya’nın Freiburg şehrinde Albert Ludwig Üniversitesi’nde doktorasını yaptı.

2004 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Yrd. Doç. olarak öğretim üyeliğine başlayan Alkan, 2009’da Doçent ve 2014’te Profesör oldu.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Necmettin Alkan’ın başlıca çalışma alanları: Özelde “Sultan II. Abdülhamid ve dönemi”, genelde ise “Yakınçağ Osmanlı Siyasi Tarihi”, “Osmanlı Yenileşme Tarihi” ve “Osmanlı-Alman Münasebetleri”

Ayrıca Bosna Tarihi, Medeniyet Tarihi ve Tarih Felsefesi’yle de ilgilenmektedir. Birçok sempozyumda tebliğler sunan ve akademik etkinliklere iştirak eden; çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanan 100’ün üzerinde makaleye sahip Prof. Dr. Alkan’ın birçok telif ve tercüme eserleri mevcuttur.