Evliya Çelebi, Doğumunun 400. Yılında Anılıyor

29.10.2011

Sakarya İl Kültür Müdürlüğü tarafından, Ünlü Gezgin Evliya Çelebi’nin 400. Doğum Yıldönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Önce, 31 Ekim Pazartesi günü saat 15:00’te Serdivan AVM’de ‘Fotoğraflarla Evliya Çelebi’sergisi açılacak.

Aynı gün saat 16.00’da Orhan Cami karşısında Adapazarı Belediyesi tarafından yeni açılan Orhangazi Kültür Merkezi’nde bir sempozyum yapılacak.

Sempozyuma, Evliya Çelebi ile ilgili akademik çalışmaları bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Arif Bilgin ile Doç. Dr. İsmail Güleç ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, gezi yazılarıyla ünlü, Seyyah Prof. Dr. Salih Şimşek de katılacak. Şimşek, dünyanın çeşitli yerlerinden derlediği ve gidip gördüğü ülkelerden edindiği ilginç görüntüler ve anılarını ‘Evliya Çelebi bugün yaşasaydı, bunları da görürdü’ konulu slayt gösterisi sunacak.

29/10/2011 – Haber Merkezi