Evliya Çelebi Anıldı

Evliya Çelebi Anıldı
02.11.2011
853
A+
A-

Evliya Çelebi düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Kurumu UNESCO tarafından 2011 yılının Evliya Çelebi Yılı ilan edilmesi nedeniyle ünlü gezgin çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu kapsamda, Evliya Çelebi,  düzenlenen bir dizi etkinlikle Sakarya’da da anıldı.

Evliya Çelebi’yi anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Serdivan AVM’de “Evliya Çelebi’nin Dünyası” adlı harita sergisinin açılışı yapıldı. Sakarya İl Kültür Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen sergide, Evliya Çelebi’nin gezilerini anlatan 27 parçalık harita koleksiyonu sergileniyor. Sergi 4 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

Etkinlikler kapsamında,  Adapazarı Belediyesi Orhan Gazi Kültür Merkezinde “Seyahatname ve Evliya Çelebi” adlı bir panel de gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hayati Develi ile Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Salih Şimşek, Doç. Dr. İsmail Güleç ve Doç. Dr. Arif Bilgin katıldı.Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin de katıldığı panelde, konuşmacılar Evliya Çelebi’nin dünyası ile Seyahatnamenin günümüz bakımından ifade ettiği anlamı üzerinde durdular.

Çok sayıda katılımın olduğu panelde konuklara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde Sakarya ile ilgili bölümün kitaplaştırıldığı “Evliya Çelebi Sakarya’da” isimli kitapçık dağıtıldı.

02/11/2011 – Haber Merkezi

 


853 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.