EUA Değerlendirme Sonuç Toplantısı Gerçekleştirildi

21.04.2016

Sakarya Üniversitesi’nin Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı’na (KDP) yaptığı başvuruya ve değerlendirme sürecine yönelik bir kapanış toplantısı yapıldı.

SAÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda üniversite rektörleri ve öğrenci temsilcisinden oluşan ve Baş Değerlendirici Henrik Toft Jensen’in başkanlığındaki EUA ekibi, iki aşamadan oluşan saha ziyaretleri sürecinde Sakarya Üniversitesi hakkında tespitlerini paylaşarak, olumlu değerlendirmelerini ve önerilerini sundu. Toplantıda üniversite yönetimi ve akademisyenler de yer aldı.

Bir üniversiteyi bütünüyle değerlendiren ve aynı zamanda üniversitelerin uluslararası bir bakış açısıyla akran değerlendirmesinden geçmesini ve gelişim odaklı bir sonuç elde etmesini sağlayan KDP çerçevesinde, saha ziyaretlerinin ilki geçtiğimiz Mart ayında, ikincisi ise 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. KDP değerlendirmesinin bir yıl sonra yapılacak izleme çalışması ile tamamlanacağı öğrenildi.

21-04-2016 / ST