Etkili ve Güzel Konuşma

Etkili ve Güzel Konuşma
10.11.2016
773
A+
A-

Sakarya Üniversitesi(SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından “Etkili Ve Güzel Konuşma” isimli bir eğitim semineri düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Gültekin Yıldız Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Öğretim Görevlisi Zühal Erol konuşmacı olarak katıldı. Erol, öğrencilere konuşma bozuklukları ve harflerin seslendirilmesi hakkında bilgi verildi.

Zühal Erol, “Etrafımızda güzel konuşan çok az insan var. En sevdiğimiz insanlar da buna dâhil. Bir de bunun üzerine çok etkilendiğimiz medya araçları var. Gazete, televizyon, radyoya gün içerisinde sürekli maruz kalıyoruz” dedi. Öğrenme yaşlarındaki küçük çocukların kitle iletişim araçlarından ya da çevrelerindeki insanlardan etkilendiklerini söyleyen Erol, “Televizyon, radyo vb. mecralarda program yapan sunucu, sanatçı, herhangi biri yanlış bir telaffuzda yani konuşma bozukluğunda bulunabiliyor. Bu durumda ise onları dinleyen çocuklarımız o yanlış kelimeleri, telaffuzları kapıyor. Çünkü kulağımız çok hızlı alıyor her şeyi” diye konuştu.

Doğru nefes alımı egzersizlerinin yapıldığı etkinliğin sonunda Zühal Erol, katılımcıların sorularını yanıtladı.

09/11/2016- ŞB


773 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.