Mevzi Sağanak

Ergün Atalay’a Fahri Doktora Unvanı

24.11.2015

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmesi kararlaştırıldı.

Toplum tarafından saygın kabul edilen ve alanında öncü olan isimlere yaptıkları hizmetlerden dolayı verilen fahri doktora unvanı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Toplumsal Barışa yaptığı katkılardan dolayı Sosyal Bilimler alanında verilecek.  Atalay’a 26 Kasım günü saat 13.00’te SAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek bir törenle fahri doktora payesi verilecek.

Ergün Atalay Kimdir?

1954 yılında Adapazarı’nda doğdu. 1967 yılında Donatım İlkokulundan mezun oldu. 1968 yılında TCDD Çıraklık Okuluna girdi ve buradan 1972 yılında mezun oldu. Aynı yıl Adapazarı Vagon Fabrikasında işbaşı yaptı. 1978 yılında TÜVASAŞ işyeri sendika temsilciliğine getirildi. 1982 yılında yapılan seçimlerde Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Mali Sekreterliğine ve 1992 yılında ise Şube Başkanlığına seçildi. Demiryol-İş Sendikası Denetim Kurulu üyeliği yaptı. 1999 yılında Demiryol-İş Sendikası 6. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçildi. 2003, 2007 ve 2011’de bu göreve yeniden seçildi. Aralık 2002’de yedekten girdiği TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu’nda Genel Eğitim Sekreterliği görevine getirildi. 19, 20 ve 21. Olağan Genel Kurullarda Genel Mali Sekreterlik görevine seçildi. 3 Eylül 2013 günü Yönetim Kurulu Kararı ile Türk-İş Genel Başkanlığına getirilen Atalay, evli ve üç çocuk babasıdır.

24.11.2015 – YC