ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği Tüm Hızıyla Devam Ediyor

ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği Tüm Hızıyla Devam Ediyor
05.06.2023
974
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen ‘ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği’ çevrimiçi olarak düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen ‘ERC Projeleri Bilgilendirme Etkinliği’nin üçüncüsüne Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Yörük konuşmacı olarak katıldı. Online olarak düzenlenen etkinlikte, 2017-2021 yılları arasında starting grant (başlangıç hibesi) altında ‘Refah Devletinin Yeni Siyaseti: Yükselen Ekonomilerde Yeni Bir Refah Devleti Rejimine Doğru’ adlı projesini yürüten ve proof of concept (kavram kanıtı) hibesi çerçevesinde 2022-2024 yılları arasında ‘Politus: Yapay Zeka Temelli Veri Platformu’ adlı projesini sürdüren Doç. Dr. Yörük, ERC programına ve yürüttüğü projesine ilişkin tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

ERC Programı’nın görünüşte olduğu kadar zor olmadığını ve zor olduğu yanılgısının başvuru sürecine etki etmemesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Yörük, sosyal bilimler alanında da yapılan proje başvurularının olumlu sonuçlandığını, inovasyon yaratma konusunda bir gerekliliğin olmadığını belirtti. Çalışmaların araştırma boyutunun önemli olduğu fakat çalışma sonunda bir prototip ürün yaratma konusunda da zorunluluğun olmadığını dile getiren Dr. Yörük, araştırmacılara destek olması açısından TÜBİTAK’ın ERC başvurularına yönelik teknik desteklerinin araştırmacılar için kolaylaştırıcı olduğunu da ekledi.

Refah Devletinin Yeni Siyaseti: Yükselen Ekonomilerde Yeni Bir Refah Devleti Rejimine Doğru Projesi Hakkında

“Refah Devletinin Yeni Siyaseti: Yükselen Ekonomilerde Yeni Bir Refah Devleti Rejimine Doğru” projesinde ilk olarak, “yükselen ekonomiler” olarak adlandırılan ülkelerin Batı’daki refah devletlerinden farklı ve ağırlıklı olarak sosyal yardım programları odaklı yeni bir refah devleti inşa ettiği savunuluyor. Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Güney Afrika, Brezilya ve Türkiye’nin refah devleti sistemleri Batı ülkeleriyle karşılaştırılıyor ve yükselen ekonomilerin Batı’dan ayrışıp ayrışmadığı test ediliyor.

Politus: Yapay Zeka Temelli Veri Platformu Projesi Hakkında

Politus Projesi, yapay zekâ ve büyük veri kullanarak klasik anket yönteminin ötesine geçecek bir veri platformu inşa etmeyi amaçlıyor. Sosyal medya ve diğer büyük veri kaynaklarını kullanarak, kamuoyuna, topluma ve siyasete dair, yani insan davranışına dair, gerçek zamanlı, geriye dönük ve nüfusu istatistiki olarak temsil edebilen panel veri sağlayacak.


974 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.