Endüstri Mühendisliği Günleri

Endüstri Mühendisliği Günleri
12.03.2013
641
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “12’nci Endüstri Mühendisliği Günleri” isimli etkinlik tüm hızıyla devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Endüstri Mühendisliği Günleri” isimli etkinlik tüm hızıyla devam ediyor. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasında Endüstri Mühendisliği Bölümü hakkında çeşitli bilgiler veren Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Torkul “Endüstri Mühendisliği geleceğin en üst düzey yöneticilerini yetiştirmektedir“ diye konuştu.

Endüstri Mühendisliği Makine Mühendisliği Tarafından Dışlandı

Etkinliğin ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan, 23. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Türkiye’de ilk Endüstri Mühendisliği bölümünün İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde Sanayi Mühendisliği adıyla açıldığını, daha sonra bölümün isminin YÖK kanunuyla değiştirilerek Endüstri Mühendisliği olarak değiştirildiği bilgisini verdi. Kendisi de Endüstri Mühendisi olan Doğruer, önceleri Makine Mühendisliği tarafından dışlandıklarını, fakat artık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Endüstri Mühendisliğinin öneminin anlaşılmakta olduğunun altını çizdi.

SAÜ’lü Öğrencilere İş İmkânı

İkinci oturuma, “shiftdelete.net”in CEO’su Hakkı Alkan ve Türk Hava Yolları (THY) Online Satış ve Pazarlama Müdürü Cengiz Değirmenci konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilere E-Ticaret hakkında bilgilendirme yapan Hakkı Alkan mezunu olduğu Sakarya Üniversitesi’nin gelişimine yaptığı katkılardan bahsetti. Sakarya Üniversitesine olan vefa borcumu ödemek istiyorum açıklamasında bulunan Alkan “Üniversite yönetiminden gerekli izinleri aldık. Teknopark’ta AR-GE çalışmalarımızı yürütmek için altı kişilik bir ofis açmayı planlıyoruz. Çalışanlarımızı da üniversite içerisinden seçeceğiz” dedi. Alkan, Bilişim sektöründe attığı adımlarına üniversite çatısı altında başladığını ifade etti.

THY Online Satış ve Pazarlama Müdürü Cengiz Değirmenci konuşmasında Endüstri Mühendisi olmanın iş dünyasında ayrıcalıklı olmak anlamına geldiğini söyledi. Öğrencilere bir de sürpriz çekiliş hazırlayan Değirmenci, kazanan öğrenciye maket uçak hediye etti.

Yerli Otomobil Yerine Yerli Ticari Araç

Üçüncü oturuma ise Doğuş Otomotiv Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş ve Mercedes Benz – Türk Üretim Planlama Mühendisi Abdullah Biçer konuşmacı olarak katıldı.

Doğuş Otomotiv ve şirketteki görevinden bahseden Dr. Berk Çağdaş, ilk olarak genel ve teknik bilgileri öğrencilerle paylaştı. Doğuş Otomotiv olarak sürekli kendini yenileyen ve bir adım ileri gitme çabası içersinde olduklarını belirten Çağdaş, “Globalleşen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Hatta dünyanın gideceği noktayı bizim belirlememiz gerekiyor” dedi.

Mercedes Benz-Türk Üretim Planlama Mühendisi Abdullah Biçer Türkiye’deki en büyük otobüs üretim fabrikalarından birine sahip olduklarını belirterek bilişim sektörünün üretimdeki önemine değindi. Alkan öğrencilerden gelen bir soru üzerine; “Bilişim sektörü otomotivin can damarı denilebilir. Sürekli gelişmek ve kendimizi yenilemek zorundayız. Bunun için de bilişime muhtacız” diye konuştu.

Etkinliğin ilk gününün sonunda, Mahşer-i Cümbüş ailesinden ‘Kontra Atak’ ekibi sahne aldı. ‘Tiyatro Sporu’ sloganıyla, doğaçlama tiyatro gösterisi sunan ‘Kontra Atak’ ekibi,  izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

12/03/2013 – CP
641 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.