Ekip Ruhuyla Çalışacağız

Ekip Ruhuyla Çalışacağız
04.01.2012
1.181
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin yeni daire başkanı Mustafa Coşkun, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın hedeflerini anlattı.

Geçtiğimiz günlerde SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na atanan Mustafa Coşkun, yeni görevindeki hedeflerini anlattı.

Öğrenci merkezli hizmet sunmanın temel hedefleri olduğunu söyleyen Coşkun “Rektörümüz de bu hususu her fırsatta dile getiriyor. Üniversitemizin varlık gayesi öğrencilerdir. Öğrencilerimizin mesleki beceri ve bilimsel birikimlerinin artırılmasının yanı sıra, sosyal, kültürel, bedensel ve düşünsel alanlarda gelişmelerine ve analitik düşünme alışkanlığı kazanmalarına yönelik tüm ders dışı sosyal faaliyetlerini desteklemek temel hedefimiz olacaktır” dedi.

Ekip çalışmasına önem verdiğinin altını çizen Coşkun “Üniversitemizin her türlü faaliyetinde SKS Dairesi Başkanlığı çalışanları olarak ekip ruhuyla çalışacağız. Üniversitemizin politikası gereği katılımcı ve paylaşımcı olmak yönetim anlayışımız özüdür” şeklinde konuştu.

2012 yılında imkânlar ölçüsünde sportif ve kültürel faaliyetleri arttıracaklarını ifade eden Coşkun,  öğrenci ve personele yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü Mediko-Sosyal Merkezi’nin personel ve tıbbi teçhizat açısından geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi. Coşkun şöyle konuştu: “Rektörümüzün desteğiyle, öğrenci ve çalışanlarımıza spor yapma imkânı sağlamak için spor ve tesis malzemelerinin kullanımının sağlanmasını planlıyoruz. Öğrencilerin üniversiteye uyum sağlamaları konusunda onlara yardımcı olmak, stres yönetimi kaygı ile başa çıkma yöntemleri, iletişim becerileri, verimli ders çalışma yolları gibi konularda onları bilgilendirme sağlanacaktır. Bunun yanında kişisel sorunları olan, aile ve arkadaş ilişkilerinde sorun yaşayan öğrenciler ile ihtiyaç duydukları konularda bireysel görüşmeler gibi psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verilecektir. Öğrencilerimizin sağlıklı, hijyenik güvenli bir biçimde beslenmelerini ve barınmalarını sağlamak temel önceliğimizdir. “

Öğrenci topluluklarına desteklerinin artacağını belirten Coşkun “Rektörümüzün de belirttiği gibi artık çağımızda eğitim sınıf ortamında yapılan bir faaliyet olmaktan çıkmıştır. Öğrenciler temel eğitimlerinin yanında iletişim kurma, öğrenmeyi öğrenme, medya okuryazarlığı gibi birtakım beceriler kazanması gerekiyor. Bunu yapabilecekleri en iyi ortam sayısı 100’ü aşan öğrenci topluluklarımızdır. Bu amaçla kültür faaliyetlerine ağırlık vereceğiz, öğrenci topluluklarının faaliyetlerini daha da destekleyeceğiz” dedi.

02/01/2012 – Haber Merkezi


1.181 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.