Eğitim’in Yeni Yüzü

Eğitim’in Yeni Yüzü
17.11.2014
478
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, yenilenen birimleriyle eğitim öğretime devam ediyor.

SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, öğrencilerin sınıf ortamlarını ve fiziksel şartlarını iyileştirmeye yönelik bir takım çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, kütüphane, laboratuar, sınıflar ile özel birim odalarını yenilediklerini ve eğitime hazır hale getirdiklerini söyledi.

Fakülte binalarının iç mekanları ile projeksiyon, bilgisayarlar, perde, sandalye gibi bütün ekipmanların yenilendiğini anlatan Karahan, “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünün kullandığı bireysel ve grupla danışma odası, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümümüzün kullandığı drama salonu, Özel Eğitim bölümümüzün kullandığı özel eğitim laboratuarı gibi bölümlerimizin de kendi amaçları doğrultusunda kullandığı özel odaların yenilenmesi tamamlandı” diye konuştu.

Kütüphanede üst düzey güvenlik

Dekan Karahan, Merkez Kütüphane’de yapılan çalışmaların aynısının Eğitim Fakültesi kütüphanesinde de yapılması konusunda girişimlerin başladığını ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı kütüphanenin yenilendiğini belirtti. Prof. Dr. Firdevs Karahan, “Kütüphanemizin girişine güvenlik kapısı takıldı. Kütüphanede bulunan her bir materyale güvenlik şeritleri yerleştirilecek. Okuma odasını, mescidi, kısmen de öğretim üyelerimizin odalarını elden geçirdik. İkinci öğretim öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yemek saatleri genişletildi. Ulaşım konusunda da belediye başkanlığımızla yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda Hendek’ten doğrudan Merkez Kampüse otobüs seferi başlatıldı ve düzenli aralıklarla ücretsiz olarak öğrencilerimiz bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Yine belediyenin desteğiyle ‘kart 54’ uygulamasını başlattık. Öğrencilerimizin kimliklerini kart54’e uyumlu hale getirdik ve her dönem başında bu işlemi tekrarlayacağız” dedi.

Sosyal medya aktif olarak kullanılacak

Fakülte bünyesindeki bütün anabilim dallarına, bölümlere, kütüphaneye, öğrenci işlerine ve dekanlığa ait sosyal medya hesapları oluşturulduğunu aktaran Karahan, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her konuda sosyal medya araçları yoluyla birimlerle iletişim kurup doğrudan birimlerden bilgi alabildiklerini kaydetti.

Kütüphanede hâlihazırda uygulanan ücretsiz fotokopi hizmetinin yanı sıra alternatif olarak da tarayıcı hizmeti getirildiğini ifade eden Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan, buradaki amaçlarının kâğıt tasarrufu olduğunu ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her türlü metin, not, gibi materyalleri tarayıcıdan dijital olarak alabildiklerini dile getirdi.

Danışmanlık hizmetinin daha aktif olarak işlemesi amacıyla her sınıfa ayrı bir danışman öğretim elemanı görevlendirdiklerini belirten Karahan, öğrencilerin ihtiyaç duydukları her noktada doğrudan bölümlerindeki öğretim elemanlarıyla muhatap olduklarını anlattı.

Çift anadal programları başlatılacak

Fakülte bünyesinde çift anadal programlarını başlattıklarını ve buna göre hazırlıkların yapıldığını dile getiren Karahan, “Sayısal ve sözel bölümlerimiz de birbirleriyle çift anadal yapabiliyorlar. Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı ile Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Bölümü ile Türk Dili Edebiyatı Bölümü arasındaki çift anadal programları 2015 Eylül itibariyle başlayacak. Başarılı ve istekli olan öğrencilerimize çift diploma olanağı getirecek bu uygulama öğrencilerimiz tarafından da memnuniyetle karşılandı. 25 Eylül tarihi itibariyle atanan öğrenci sayılarına baktığımız zaman, 2014 yılında verdiğimiz mezunlardan yüzde 80’inin yerleştiğini görüyoruz.  Fen Edebiyat Fakültesi mezunu 4 bin 500’e yakın öğrenciye Pedagojik Formasyon veriyoruz. Pedagojik formasyon öğrencilerine hafta sonu yemek çıkarılıyor. Bağımlılık araştırma merkezimiz dışında fakülte bünyesinde tüm birimlere güvenlik kameraları takıldı. Matematik laboratuarı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünün kullandığı resim atölyesinin yenilenmesi konusu şu anda gündemimizde. İngilizce Bölümü için yabancı uyruklu öğretim elemanı alma konusunda ise Yükseköğretim Kurulu’na başvurumuzu yaptık. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünün İngilizce eğitim vermesi konusunda hazırladığımızı dosya tamamlanmak üzere. 2015’de bu programı başlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlk akredite fakülte olacağız

İngiltere ve Amerika’da, eğitim fakültelerini yüksek eğitim konusunda akredite eden kurumlarla akreditasyon konusunda iletişime başladıklarını aktaran Karahan, “Başvurumuzu yaparak hazırlıkları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Bu süreci aştığımız takdirde Türkiye’de yurtdışından akredite olmuş ilk eğitim fakültesi olacağız” ifadelerini kullandı.

17/11/2014 – ST
478 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.