Eğitim Semineri

Eğitim Semineri
19.03.2013
591
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen seminerde ‘HVAC Tesisatlarında Vana Seçimi ve Mekanik Tesisatların Balanslanması’ ve ‘Sulu Yangın Söndürme Sistemleri’ konusu üzerine eğitim verildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen ‘HVAC Tesisatlarında Vana Seçimi ve Mekanik Tesisatların Balanslanması’ ve ‘Sulu Yangın Söndürme Sistemleri’ eğitim semineri SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere, Duyar Vana A.Ş. İş Geliştirme Yöneticisi Arda Karabulut ve Yangın Sistemleri Ürün Müdürü Ümit Kalaycı konuşmacı olarak katıldı.

Doğru Vana Kullanımı

Arda Karabulut, alışveriş merkezleri gibi büyük iş hanlarının, yüksek katlı binaların ısıtılmasında kullanılan sistemlerin bağlı olduğu vanalar hakkında bilgi verdi. İki çeşit vana sistemi olduğuna değinen Karabulut, “Isıtma sistemlerinde ısı ve debi kaybını önlemek için iki farklı vana sistemi vardır. Statik ve dinamik vanalar. Doğru yerde doğru vanayı kullanmak ısı kaybını azaltacağı gibi maliyeti de düşürür” dedi.

Dünya’da Yüz Otuz Yıldır Kullanılıyor

Sulu yangın söndürme sistemlerinin dünyada yüz otuz yıldır kullanıldığından bahseden Ümit Kalaycı, “Türkiye’de yaklaşık on yıldır yaygın olarak kullanılmaya başlanan bir sistemden bahsediyoruz. Alışveriş merkezleri ve rezidanslar dışında hâlâ tam olarak kullanıma girmiş değil. Fakat gelecekte çok daha gelişmiş yöntemlerin kullanıldığı bir ülke olacağız” dedi.

19/03/2013 ÇP
591 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.