Eğitim Fakültesinden Açıklama

Eğitim Fakültesinden Açıklama
27.07.2018
2.621
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelerin 2017 KPSS sonuçlarına ilişkin “Mezun Başarı Atlası” sıralaması açıklandı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından sıralamayla ilgili basında çıkan bazı haberlere ilişkin bir açıklama yayımlandı. Açıklamada Mezun Başarı Atlası’nda ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi) sınav sonuçlarına ilişkin üniversite sıralamalarına dair sonuçların ve mezun olunan fakültelere ait detaylı verilerin bulunmadığına dikkat çekildi.

ÖSYM tarafından yapılan sınava ilişkin üç bölüme ait sonuçların Mezun Başarı Atlası’nda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, ‘KPSS1’ puan türünün Genel Yetenek ve Genel Kültür, ‘KPSS2’ puan türünün Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil, ‘KPSS3’ ile ‘KPSS121’ puan türlerinin ise Eğitim Bilimleri sonuçlarını içerdiği belirtildi.

ÖABT sınav sonuçlarına ilişkin üniversite sıralamalarına dair sonuçların ise Atlas’ta henüz yer almadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “ÖSYM tarafından ise sınava giren adaylara ilişkin toplu veriler yayınlanmakta, üniversitelere ilişkin sıralamalara yer verilmemektedir.

Bu sınava Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunlarının yanı sıra Sakarya Üniversitesi diplomasına sahip diğer fakülte mezunları da katılabilmektedir. Açıklanan istatistiklerde adayların mezun oldukları fakültelere ait detaylı veri bulunmamaktadır.

Sakarya Üniversitesi mezunu olarak KPSS 2017 sonuçlarının branş bazındaki dağılımlarına bakıldığında İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunları KPSS3: Eğitim Bilimleri sınavında 10’uncu, Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü mezunlarımız KPSS2 sınavında 2’nci olmuştur.

Eğitim Fakültelerinin yurtdışı sıralaması ise en son ‘Shangai Ranking Global Ranking of Academic Subjects’ tarafından yayınlanmıştır. Tüm dünyadaki eğitim fakülteleri arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 453’üncü sırada yer almıştır. Sakarya Üniversitesinin Ar-Ge ve eğitim gibi alanlarda ulusal ve uluslararası rekabette üst sıralara çıkabilmesi için planlamalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

27-07-2018 / ST

 
2.621 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.