‘Eğiticiler Eğitimi’ Sertifika Töreni

‘Eğiticiler Eğitimi’ Sertifika Töreni
22.02.2016
965
A+
A-

SAÜ Tıp Fakültesi,  öğretim üyelerinin “Eğitim Yöntem ve Stratejileri” konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı Toplantı Salonunda 12-19 Şubat tarihleri arasında “Eğitim Becerileri Kursu” düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Ünal Erkorkmaz’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nureddin Cengiz, Prof. Dr. Elvan Özbek, Prof. Dr. Mustafa Altındiş, Prof. Dr. Ali Savaş Çilli, Prof. Dr. Haldun Şükrü Erkal, Prof. Dr. Yusuf Yürümez, Doç. Dr. Ahmet Özbek eğitici olarak katıldı.

Kursa, Doç. Dr. F. Behice Cinemre, Doç. Dr. Hakan Cinemre, Doç. Dr. Hasan Ekerbiçer, Doç. Dr. Mehmet Köroğlu, Doç. Dr. Mustafa Uysal, Yrd. Doç. Dr. Aybala Neslihan Alagöz, Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar, Yrd. Doç. Dr. Derya Güzel, Yrd. Doç. Dr. Keziban Karacan, Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Varım, Doç. Dr. Nermin Akdemir ve Yrd. Doç. Dr. Hilal Uslu Yuvacı olmak üzere toplam 12 öğretim üyesi eğitim gördü.

Kurs boyunca, tıp eğitiminin gelişimi, yetişkin eğitimi yaklaşımı, öğretim yöntemleri, probleme dayalı öğrenme, eğitim araçları kullanımı, olumlu eğitim ortamı oluşturma, amaç ve hedefleri hazırlama, etkili sunum, iletişim becerileri, ölçme ve değerlendirme prensipleri ile beceri eğitimi başlıklarında uygulamalı eğitim düzenlendi.

Kursun son günü katılımcı öğretim üyeleri tarafından örnek eğitim sunumları gerçekleştirilerek, katılımcı ve eğiticilerin vermiş oldukları geri bildirimler doğrultusunda uygulanan eğitim programının etkinliği değerlendirildi. Kurs, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımı ile sertifika töreni ile tamamlandı.

SAÜ Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika töreninin açılışında konuşan, kurs koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ünal Erkorkmaz, katılımcı geri bildirimlerinin çok olumlu olduğunu ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin tamamının, belirli bir program çerçevesinde, yılda birkaç kez düzenlenecek olan ‘Eğitim Becerileri Kursu’na katılacaklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Sakarya Üniversitesinde yapılan eğitim öğretim, kalite ve akreditasyon çalışmalarının son yıllarda, başarı ve ödülleri beraberinde getirdiğini söyledi.

Kaliteli bir eğitim için gelen talepleri desteklediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Elmas, Tıp Fakültesi’ne de düzenlenen ve özellikle öğretim üyelerine yönelik böyle bir etkinliği çok önemsediklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Elmas, Öğrenci merkezli eğitimi esas alan, donanımlı, teknolojiye hakim ve iletişim becerisi yüksek eğiticilerle ancak kaliteli bir eğitim olabileceğini vurgulayarak kurs koordinatörünü, kurs eğitici ve katılımcılarını tebrik etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, bu yıl üç kez yapmayı planladıkları “Eğiticilerin Eğitimi” kursunun ilkini tamamladıklarını, bu bakımdan mutlu olduklarını belirterek, destekleri için Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür etti.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Elmas, katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

22.02.2015 – MA
965 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.