Dünya Sineması Kampüse Geliyor

Dünya Sineması Kampüse Geliyor
10.01.2012
1.089
A+
A-

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali ‘ÜniFilmFest’, şubat ayında Sakarya Üniversitesi’ne geliyor.

Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali ‘ÜniFilmFest’, 13-19 Şubat tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi(SAÜ)’nde olacak.

Berlin’den Venedik’e, Cannes’dan Toronto’ya, önemli festivallerde gösterilmiş ödüllü filmleri öğrencilerle buluşturan festivalde üniversiteli gençlere yönelik atölye, seminer ve sinema kursları da verilecek.

Çay Sohbetlerinde Film Kritikleri

Son dönemde, gösterildiği festivallerde ödüllerle dönen filmlerin yönetmen ve oyuncuları 17:30 seanslarından sonra izleyicilerle film söyleşilerinde bir araya geliyor. Filmler üzerine tartışma imkanı sunacak bu söyleşilerle izleyiciler, merak ettiklerini yönetmen ve oyunculara sorma fırsatı bulurken, aynı zamanda filmler üzerine kritik yapma imkanı da bulacaklar.

Sadece filmler üzerine söyleşiler değil, sinemanın her anlamda konuşulduğu “Hayatım Sinema” söyleşilerinde Türk sinemasının başarılı oyuncularının katılımıyla sohbet tadında bir tartışma ortamı oluşturuluyor. Oyuncaların sinema serüvenlerini dinleme imkanı bulacak katılımcılar, sinema ekranında izledikleri oyucularla bir araya gelmenin yanında merak ettikleri soruları sorma ve oyuncaların sinema hayatlarını öğrenme imkanı bulacaklar.

Ustalarla Çalışma Fırsatı

Sinemaseverlerin kaçırmaması gereken festivalin en dikkat çekici yönü ise, bir hafta boyunca gerçekleşecek atölyeler. Yönetmenlikten oyunculuğa, film yazarlığından görsel kültüre kadar bir çok alanda yapılacak atölyelerde, katılımcılar sinemanın uzman isimleriyle çalışma fırsatı bulacak. Tüm atölyelerin ücretsiz olduğu bu sinema günlerinde, sinema dünyasının başarılı isimleri ustalıklarını sinemaseverlere anlatacaklar.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.unifilmfest.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

10/01/2012 – AB

 


1.089 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.