Dünya Barışına da Katkı Sağlayacaksınız

Dünya Barışına da Katkı Sağlayacaksınız
20.11.2014
609
A+
A-

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya’da bulunan yabancı öğrencileri dinledi, bilgi alışverişinde bulundu ve soruları cevaplandırdı.

Sakarya Üniversitesi Senato Odasında düzenlenen toplantıya Vali Coş’un yanı sıra Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu ile üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker’in yabancı öğrencileri valilik yönetimi ile ilgili bilgilendirmesinin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, SAÜ’de öğrenim gören yabancı öğrencilerin sorularını ve sorunlarını dinledi. Yurtdışından gelen öğrencilere her türlü misafirperverliği gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini ifade eden Coş, “Türkiye’deki öğrenim hayatınızda üstün başarılar temenni ediyorum. Buradaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinizin sadece diploma almak, belli bir alanda yetişmek değil, aynı zamanda dünya barışına da hizmet olacağını düşünüyoruz. Sizlerin buradaki eğitiminin Türkiye ile ülkeleriniz arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine ve dünya barışına katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Yabancı öğrencilerin sosyal güvenlik sistemi ile ilgili sıkıntıları, burs imkânları, devlet kurumlarında staj olanakları gibi sorularını dinleyen Coş, imkânlar doğrultusunda tüm sorunlarla ilgilenileceğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Yabancı öğrenci sayısının arttırılması konusunda bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Vali Coş, “İlimizde yabancı öğrenci sayısının artmasından büyük memnuniyet duyarız. Yeni üniversite kurulmasından da büyük memnuniyet duyarız. Üniversitemizin imkânı, kapasitesi arttıkça, hükümetimizin de sağladığı destekler, teşvikler arttıkça, inşallah bu sayı da artacaktır. Dünyanın değişik yörelerinden kardeşlerimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi burada misafir etmeyi her zaman arzu ederiz. Bundan mutlu oluruz. Bunu bir sayıyla sınırlandırmak doğru olmaz. 5 bin öğrenci, 10 bin öğrenci desek az gelir. Niteliği, kaliteyi kaybetmeden, tahmin ettiğimizin çok daha üstü sayılara ulaşmayı isteriz. Şehrimizde bir tane yabancı öğrenci okusa, onun manevi kazancından bütün halkımız mutlu olur. Sizlerin burada olması Sakarya için de büyük bir zenginlik. Sizler için elimizden geleni yapmak için hazırız” ifadelerini kullandı.

20/11/2014 – ST


609 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.