“Dünsel İzdüşüm” Resim Sergisi

“Dünsel İzdüşüm” Resim Sergisi
23.01.2023
1.456
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Gülay İnce’nin karışık tekniklerle hazırlanan 22 adet büyük boy resim eserlerinin yer alacağı “Dünsel İzdüşüm” isimli sergi 25 Ocak 2023 tarihinde SATSO’da açılacak.

1997 yılından itibaren yurt içi ve yurt dışında kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma sergide yer alarak ödül ve sergilemeler alan İnce’nin resim, enstalasyon, ekslibris ve fotoğraf gibi pek çok farklı alanda çalışmaları bulunuyor.

Resimlerinde, soyuta doğru evrilen geleneksel kültür öğelerini birleştiren İnce kompozisyonlarında desen kurgusu ile anlatımcı, monokrom renk skalası içerisinde çeşitlilik yaratarak, güçlü bir ekspresif yapı oluşturuyor. İnce, baskı tekniği ile geleneksel tuval ve malzemeyi birleştirdiği işlerinde renk, doku ve baskının katmanları deneysel bir anlatımın olanaklarını aramaktadır. Mitolojiler ve tarihsel kayıtlardan oluşturduğu imgelerle kurguladığı çalışmaları, fotoğraf baskıların tek ton etkileri ile, desen ve renk arasında gerilim oluşturup, pentürün gücünü serigrafi tekniğinin olanaklarıyla birleştirerek yüzeyde rölyef etkisi yaratıyor.


1.456 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.