Dr. Öğr. Üyesi Bektaş TRT’de Fikri Mülkiyet Hukuku Hakkında Konuştu

Dr. Öğr. Üyesi Bektaş TRT’de Fikri Mülkiyet Hukuku Hakkında Konuştu
27.12.2022
733
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş TRT’ye konuk olarak fikri mülkiyet hukuku hakkında konuştu.

Fikri hak ve fikri hakların korunması konularının ele alındığı programda Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, günümüzde birçok insanın farklı fikirleri olduğunu ve bu fikirlerin korunması için tespitin önemli olduğunu söyledi. Fikri mülkiyet hukukunu örneklerle açıklayan Dr. Öğr. Üyesi Bektaş, buluş, marka ve isim gibi soyut kavramların korunması için fikri mülkiyet hukukun devreye girdiğini ifade etti.

Fikri ve sınai hakların farklılıklarından ve hukuktaki yerlerinden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Bektaş 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan musiki, sinema, edebiyat, güzel sanat eserlerinin sahibine maddi ve manevi hak bahşettiğinden tescile gerek duymadığını söyledi. Sınai hakların farklılıklarını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Bektaş bu alanda marka da dâhil olmak üzere üretilen her içeriğin tescil edilmesinin gerekli olduğunu aktardı.

Programın tamamını izlemek için;


733 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.