Doktora Öğrencimize TÜBİTAK 2211-C Desteği

Doktora Öğrencimize TÜBİTAK 2211-C Desteği
13.06.2023
2.154
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktora Öğrencisi Arş. Gör. Emin Güney’in Elektrikli Gemilerin Şarjı’ üzerine yaptığı çalışma TÜBİTAK-2211-C kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Bayılmış’ın danışmanlığında yürütülen Doktora öğrencisi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Emin Güney’in Elektrikli Şarj Sistemleri İçin Bilgisayarlı Görmeye Dayalı Otonom Kontrol Sistemi” isimli tez çalışması TÜBİTAK-2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlara Yönelik Yurtiçi Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Manuel olarak kontrol edilen bir kıyı robotik şarj sisteminin yapay zekâ ve görüntü işleme teknikleri ile otonom kontrollü hale getirmesini hedefleyen “Elektrikli Şarj Sistemleri İçin Bilgisayarlı Görmeye Dayalı Otonom Kontrol Sistemi” isimli tez çalışması, TÜBİTAK’ın öncelikli alan listesinde yer alan Yapay Zekâ ve Makina Öğrenmesi, Robotik, Mekatronik ve Otomasyon ve Enerji Depolama Sistemleri alanlarını da kapsıyor.

Proje ile birlikte elektrikli gemilerin kıyı şarj sistemiyle bağlantısı otonom yapılarak enerji aktarım süresi kısaltılacak ve gemi operasyonlarının daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Çalışma Yeni uygulama ve Ar-Ge projelerine katkı sağlayabilir

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında  denizcilik endüstrisine katkı sağlamayı hedefleyen Robotik kıyı şarj sistemlerinin otonom kontrolü projesi, Türkiye’de yeni uygulama ve Ar-Ge projelerinin başlatılmasına yol açarak, ülkemize denizcilik endüstrisinde yeni bir ivme kazandırmayı amaçlıyor.


2.154 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.