Doğudan Batıya Anadolu’dan Motifler Sergisi

02.11.2023

Türkiye  Cumhuriyetinin  100. yılı onuruna hazırlanan “DOĞUDAN BATIYA ANADOLU’DAN MOTİFLER” Sergisi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Sanat Galerisi’nde 30 Ekim 2023 Pazartesi günü, saat 12.00’de açıldı.

Sergini açılışı Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan yardımcısı Doç. M. Hülya Doğru ve Bölüm Başkanı Prof. Didem Atiş’in katılımları ile  gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin ilgi gösterdiği sergide“Doğudan Batıya Anadolu’dan Motifler” Sergisi’nde Av. Servet Örmen’in çeşitli yörelerden koleksiyonuna kattığı eserler sunuldu.

Anadolu yörük dokumaları ve söz konusu koleksiyonun oluşturulma süreci hakkında yaptığı kısa bir konuşmanın ardından kendisiyle koleksiyonda yer alan eserler hakkında bilgi edinildi. Koleksiyon GTSB Halı Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğrencilerinin desen, kalite ve renk konularındaki araştırmaları için önemli bir belge olma niteliği taşımaktadır.

“DOĞUDAN BATIYA ANADOLU’DAN MOTİFLER” Sergisi; 30 Ekim- 15 Kasım 2023 tarihleri arasında izlenebilir.