Doğru Tercih “SAÜ Tıp Fakültesi”

Doğru Tercih “SAÜ Tıp Fakültesi”
09.07.2021
1.697
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Doğru Tercih programının bu haftaki konuğu SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay oldu.

Programın açılışında fakültenin tanıtımıyla başlayan Prof. Dr. Oğuz Karabay,“2008-2009 yılları arasında ilk öğrencilerini alan Tıp Fakültesi, temel eğitimlerini 3 yıl boyunca Korucuk Kampüsünde, klinik eğitimlerini ise Doğumevi Kampüsü, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Korucuk Kampüsü olmak üzere yaklaşık 1200 yataklı büyük bir hasta kapasitesini de 6 yıllık eğitimlerini tamamlıyor. Dileyen öğrencilerin bir yıl İngilizce hazırlık okuyabileceklerini söyleyen Dekan Karabay, “öğrencilerimiz 7 yılda mezun olmayı da göze almaları gerekiyor. İngilizce hazırlık okumayı Tıp Fakültesi öğrencilerine tavsiye ediyorum bu büyük bir imkândır” şeklinde konuştu.

Neden Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi?

Dekan Prof. Dr. Karabay, “Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun öğrencilerin özgüvenleri çok yüksektir. Diplomayı aldıklarında bize olan geri bildirimlerin de “hocam iyi ki buradan yetişmiş im rahatlıkla bu müdahaleleri yapabiliyorum derler”,  Türkiye’de hastane başına düşen hasta sayısının en yoğun olduğu merkezlerden bir tanesi de çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim göstermediğiniz bir hastalık yok, yani öğrenci mezun olduğunda ben bunu görmemiştim ben bu hastalığı duymadığım diyeceği bir ortam yok. Özellikle 4.5.6. sınıflarda biz bütün stajyerlere “lütfen bu hasta senin sen sahiplen hekimi sensin” diyoruz. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, daha öğrenciyken hekim gibi hissettirecek bir fakültedir. Öğrenciler mutlaka stajyer doktor olarak 4.5.6. sınıfta bizleri izlerler. SAÜ Tıp Fakültesini tercih eden öğrenciler hekim olmak konusunda hiçbir kaygıları olmayacaktır. Biz onları doktor olarak deneyimli halde mezun ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İdealleri olan fakültemiz, idealleri olan öğrencilerle geleceğe yürüyecek”

Programın kapanışında konuşan Dekan Prof. Dr. Oğuz Karabay,” eğer hekimlik mesleği öğrencilerimizin amacı ise iyi bir doktor olmak istiyorlarsa biz onları yetiştirmek, ve onları geleceğe hazırlamak için donanımlıyız, gönüllüyüz ve hazırız. Ancak Tıp Fakültesine girecek öğrenciler için söylüyorum ki bu yol zor ve biz 6 yıllık o eğitimi verirken onların en iyi eğitimini en kaliteli şekilde alması için öğrencilerimizi zorlayacağız ve en iyi eğitim almalarını sağlayacağız.  Çünkü bu yolun onuru var. Biz o onurdan asla ödün vermeyeceğiz. İdealleri olan fakültemiz idealleri olan öğrencilerle geleceğe yürüyecek. İdealleri olan “insanı yaşat ki Devlet yaşasın” diyecek arkadaşlarımızı bünyemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

1.697 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.