Doç. Dr. Küpana, COST Projesine Kabul Edildi

17.04.2024

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mürvet Nevra Küpana, COST – CA21161 aksiyonun tüm çalışma gruplarına üye olarak seçildi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mürvet Nevra Küpana, “COST-CA21161 EarlyMuse – A new ecosystem of early music studies-EarlyMuse” aksiyonun tüm çalışma gruplarına üye olarak seçildi. COST aksiyonunda WG1- Education”, “WG2-Sources”, “WG3-Publications”, “WG4-Performances” olmak üzere 4 farklı çalışma grubu bulunuyor.

CA 21161 EarlyMuse COST Projesi; Avrupa’da erken dönem müzik araştırmalarının yerini güçlendirmeyi amaçlayan, Avrupa çapında bir bilimsel ağdır. Bu disiplinin çalışılma biçimini değiştirmeyi, yükseköğrenimde erken dönem müziğin yerini yeniden çizmeyi, orijinal yetenekleri çekmeyi, yeni ortaya çıkan yaratıcı endüstriler için yararlı araçları kullanmayı ve kültür alanında kamu politikasını tanımlamayı hedeflemektedir.