Doç. Dr. Hüküm’den Öğrencilere Kitap Tavsiyeleri

Doç. Dr. Hüküm’den Öğrencilere Kitap Tavsiyeleri
26.01.2023
1.333
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr. Muhammed Hüküm, öğrencilerin ara tatilde okuması için kitap tavsiyelerinde bulundu.

Doç. Dr. Muhammed Hüküm, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle öğrencilerin Millî Mücadele dönemini ve Kurtuluş Savaşını konu alan romanları okumasının daha doğru olacağını ifade etti. Bu dönemleri konu alan birçok yazarın bulunduğunu ve bunların başında Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları “ve “Bir Mülkiyet Kalesi” romanları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hüküm bu romanların 1. Dünya Savaşından, İstanbul’un işgali ve Kurtuluş Savaşının sonuna kadar olan olayların kaleme alındığı eserler olduğunu belirtti. Doç. Dr. Hüküm Kemal Tahir’in “Yorgun Savaşçı” romanının da Cumhuriyetin 100. yılı için önemli bir roman olduğunu belirtti.

Halide Edip Adıvar ve Tarık Buğra kitaplarını da okumanın öneminden bahseden Doç. Dr. Hüküm, Halide Edip Adıvar’ın çok bilinen romanı “Ateşten Gömlek” ve “Türk’ün Ateşle İmtihanı” romanının okunması gerektiğini söyledi. Ayrıca Tarık Buğra’nın da bu dönemi biraz eleştirel bağlamda ele aldığı “Küçük Ağa” ve “Firavunun İmanı “romanlarını da tavsiye etti.

Bunun dışında Samim Kocagöz, Talip Apaydın ve Atilla İlhan’ın Millî Mücadele dönemini anlatan romanları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hüküm, Necip Fazıl Kısakürek, Yahya Kemal Beyatlı ve Sezai Karakoç’un şiir kitaplarının okunabileceği tavsiyesinde bulundu.

Haber: Furkan Uslu

 

 
1.333 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.