Diyarbakırlı Şehit Annesine Anneler Günü Ziyareti

Diyarbakırlı Şehit Annesine Anneler Günü Ziyareti
08.05.2016
895
A+
A-

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, Anneler Günü nedeniyle şehit İlhan Ara’ın Erenle’deki evine ziyarette bulunarak şehidin annesi Songül Aras’a çiçek takdim ederek saygılarını sundular.

Sakarya’nın Erenler İlçesi Bağlar Mahallesinde ikamet eden Ali ve Songül Aras çifti Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu( SMYO) öğrencilerini misafir etti. SMYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, öğretim görevlisi Zülfikar Özçelik ile birlikte şehit annesi ve ailesini ziyaret etti. Şehit ailesini ziyaret etmekten büyük onur duyduklarını belirten öğrenciler tüm şehit ve gazi annelerinin anneler gününü kutladı.

Askere gidebilmek için yaşını büyütmek istedi

Öğrencilerin ziyaretlerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Ali ve Songül Aras çifti, öğrencilere ikramlarda bulunarak bir süre sohbet ettiler. Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi kurucularından da olan baba Ali Aras, Diyarbakırlı olduklarını ve Sakarya’ya taşındıktan sonra oğlunun liseyi bitirmesinin ardından yaşını büyüterek askere gitmek istediğini söyledi. Oğlunun bir kahraman olduğunu belirten Ali Aras, hain bir pusu sonucu 1994 yılında Kars’ta oğlunun şehit olduğunu anlattı.  4 çocuğundan biri olan İlhan Aras’la gurur duyduğunu belirten anne Songül Aras da, genç ziyaretçileriyle tek tek ilgilendi. Salonunun baş köşesine astığı oğlunun fotoğrafıyla teselli bulmaya çalışan Aras, gününü torunlarıyla geçirdiğini anlatırken duygulu anlar da yaşadı.

Şehidin kabrine ziyaret
Anneler Günü ziyaretlerini şehit annesi Songül Aras’ın elini tek tek öperek ve saygılarını sunarak tamamlayan öğrenciler, daha sonra Şehit İlhan Aras’ın kabrini de ziyaret ettiler. Üniversite öğrencileri, baba Ali Aras’la birlikte şehidin Erenler Mezarlığı’nda bulunan kabrine giderek dua ettiler. Öğrenciler, kabir ziyaretlerinin ardından baba Ali Aras tarafından araçlarına kadar uğurlandılar.

08/05/2016 / HAY


895 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.