Diş Hekimleri Ağız-Diş Enfeksiyonları Kongresini Gerçekleştirecek

Diş Hekimleri Ağız-Diş Enfeksiyonları Kongresini Gerçekleştirecek
08.08.2023
1.426
A+
A-

“3. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar ve 2. Ağız Mikrobiyotası Kongresi” 6-8 EKİM 2023 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. “3. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar ve 2. Ağız Mikrobiyotası Kongresi”(DOINF3), diş hekimliğinde gözlenen oral dental enfeksiyonlar ve bunlarda akılcı antibiyotik kullanımına katkı sağlamak, oral mikrobiyotanın önemini ve klinik hastalıklar ile ilişkisini ortaya koymak, toplum sağlığındaki önemine dikkat çekmek ve bu konuda çalışmaları tetiklemek amacı ile tasarlanmıştır.

Bu kongre (Uluslararası 3. Dental Oral Enfeksiyonlar ve 2. Ağız Mikrobiyotası Kongresi), 2018(DOINF1) ve 2022(DOINF2) yıllarında yapılan 1. ve 2. Uluslararası Dental Oral Enfeksiyonlar Kongresi’nin üçüncüsü olup, bu toplantıda “dental enfeksiyonlar, akılcı antibiyotik kullanımı” ve “oral mikrobiyota” konusu enine boyuna konuşulacaktır. Yine kongrenin panellerinde dental oral enfeksiyonlar, dezenfektan/gargara ve antibiyotik kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşılacaktır. Konunun uzmanı hocalarımızın gerek konferans, konuşma ve gerekse bildirileri (sözlü sunu) gibi değerli bilgiler ile ülke toplum halk sağlığına değerli katkılar sağlayacaklardır. Kongrede(Bilimsel program çok yakında yayınlanacaktır) İçerik itibari ile; alanında uzman akademisyenler tarafından ağız ekolojisi ve biyoçeşitlilik, oral kavite mikrobiyotası, muhtemel patojen mikroorganizmaların hatırlatılması ile başlayıp çürük oluşumu ve görseller ile zenginleştirilmiş dental enfeksiyon çeşitleriyle devam edilerek, ardından etkin akılcı antibiyotik kullanımı ve diş hekimliği pratiğinde etkin sterilizasyon/dezenfeksiyon yöntemleri konuşulacak, dental hijyen ve gargaralar ile oral mikrobiyotanın enine boyuna detaylarına girilmiş olacaktır.

Kongre, dental uygulama içindeki tüm intörn, asistan hekimler, kamu ve özelde çalışan tüm diş hekimleri ve araştırmacıların tartışma ve bilgilenme platformu olacaktır. Küresel salgınlarda dental uygulamalarda sterilizasyon ve hijyen konusu her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. COVİD-19 pandemisinde de diş hekimliği uygulamalarında çapraz enfeksiyonlar çok önemli hale gelmiş gerekli bireysel koruyucu kullanımı ve dezenfeksiyon prensipleri o dönemde hayati bir uygulama konusu olmuştur.

Kongrede botoks kursuda olacak Kongre son gününde konunun uzmanı popüler isimler tarafından bazı güncel kurs ve workshopların yapılması planlanmaktadır. Bunlar, BOTOKS; SAĞLIK TURİZMİ, dental estetik, gülüş tasarımı, implant pratiği ve benzeri konulardır. İlginç olan bir konu da bir gün boyunca “Bütüncül Diş hekimliği” uygulamalı eğitimidir, Konunun sahadaki önemi bilimsel kanıtları ile vurgulanacak, dental olaylara bütüncül yaklaşımın prensipleri ortaya konulacaktır.

Uluslararası bir kongre: Uluslararası 3. Dental Oral Enfeksiyonlar (3. Doinf) ve 2. Ağız Mikrobiyotası Kongresi, doçentlik başvuru kriterlerini de karşılayan bir kongredir. Sempozyum sunum dili Türkçe ve İngilizcedir. Kongreye gönderilen tüm özet ve tam metin bildiriler intihal programından taranarak hakem sürecine alınacaktır. Çift kör Hakem sürecinden geçen tüm bildiri metinleri elektronik ortamda ISBN numarasıyla uluslararası alan indeksi bir dergi eki olarak yayımlanacaktır. TÜBİTAK destekliyor; kongremiz 2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği Programı kapsamında TUBİTAK tarafından da desteklenmektedir.

Diş hekimliği Öğrencileri için bildiri yarışması olacak: Diş hekimliği Öğrencileri de bildiri ile kongreye katılabilecekler, bildirileri bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek ve yarışmada dereceye giren diş hekimliği öğrencilerine çeşitli ödüller verilecek. Katılımcılara kitap dağıtılacak: Etkinlik sonrası oluşan kongre kitabı ve daha önce kongre başkanı editörlüğünde oluşturulan “Diş Hekimliğinde Enfeksiyonlar ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı” kitabı katılımcılara ücretsiz dağıtılacaktır. Kongre detaylarına doinf3.sakarya.edu.tr web sitesinden ulaşılabilir.


1.426 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.