Devlet Konservatuvarından Uluslararası Başarı

Devlet Konservatuvarından Uluslararası Başarı
17.10.2023
963
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. M. Nevra KÜPANA’nın yer aldığı ” MainBosporusKlang Türk-Alman Koro Günleri Projesi ”  görkemli  bir konser ile sona erdi.

3-8 Ekim 2023 tarihleri arasında ” MainBosporusKlang Projesi– Türk-Alman Koro Günleri Frankfurt am Main ” kapsamında Almanya ve Türkiye’den çok sesli yetişkin, gençlik/çocuk koroları, 3 Ekim`de Frankfurt Römerberg Meydanı`nda ve 8 Ekim`de Goethe Üniversitesi`ndeki kapanış konseriyle “ Barışı Anlatalım – den Frieden erzählen ” sloganıyla “Barış, Frieden, Neşe” diyerek Türkçe-Almanca seslendiler ve aynı zamanda Antakya deprem bölgesinden gelen gençlik korosuna umut oldular.

MainBosporusKlang Proje Korosu 5 – 85 yaş arası toplam 150 kişilik kadrosuyla Türkiye’den Yücel Elmas Korosu MÜZED ve Antakya’dan Apkord Regularis Gençlik Korosu ve Frankfurt ve çevresindeki farklı çok sesli korolardan katılan koristlerle Eylül ayından beri süren koro provalarında, 3 – 8 Ekim koro haftasındaki farklı etkinliklerde bir araya toplandı.

Genel sanat yönetmenliğini ve koro şefliğini Burcu Özcanyüz Seymen`in yaptığı, Bosporus Main e.V. Derneği sahipliğinde ve Sängerkreis Frankfurt e.V.’in ortaklığında gerçekleşen koro haftasında, projeye Türkiye’den Yücel Elmas Korosu MÜZED Şefi Doç. Dr. Hakan Bağcı, piyanist Doç. Dr. Nevra Küpana, konuk şef Dr. Aykut Önder Sarıçıftçi, APKORD Regularis Gençlik Korosu Antakya Şefi Sezgin Suna, pianist Natalia Sovuksu ve Sängerkreis Frankfurt`tan Viola Engelbrecht ve Jan Breuers eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında koro şefleri Seymen, Engelbrecht, Breuers`in koro atölye ve provalarının yanında dans sanatçısı Aylin Nur Çetinkaya`nın “Folklor ve Dans” ve kapanış konseri öncesi opera sanatçısı Ekin Su Paker’in “Beden, Nefes, Ses” atölyeleri çok ilgi gördü. Asena Kızıltepe ve Atılım Seymen, Derya Köksal`ın sunumunu, T.C. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer`in açılış konuşmasını yaptığı ve barışa, kardeşliğe ve Cumhuriyetimiz`in 100. Yılı`na vurgu yapıldığı, Soprano Ekin Su Paker`in Yücel Elmas Korosu yaylıları eşliğinde “Yalgızam” solo performansıyla renk kattığı konserde piyanoda Nevra Küpana, Natalia Sovuksu, Hakan Bağcı, Mehmet Durak, bağlamada İlyas Arslan, trompette Teoman Karanfil, vurmalılarda Eduard Davidko, Kerimoğlu Zeybeği koro düzenlemesi ve dansıyla Aykut Önder Sarıçiftçi ve Aylin Çetinkaya konsere eşlik etti.

Proje www.mainbosporusklang.com web sayfası, @mainbosporusklang, @chor.bosporus.main sosyal medya hesaplarından takip edilebilmektedir.


963 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.