Dergâh Dergisi Söyleşisi

Dergâh Dergisi Söyleşisi
10.10.2019
2.371
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Alegori ve Şiir Topluluğu tarafından “Dergâh Dergisi” adlı söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan söyleşiye yazar Dergâh Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Dekan Prof. Dr. Daşçıoğlu, konuşmasında dergileri daha yakından tanımak ve takip etmek gerektiğini belirterek, Dergâh Dergisinin de topluma zemin oluşturduğunu söyledi. Cemal Süreyya’nın “Dergiler edebiyatın damarlarıdır, orada canlılık vardır” sözünü alıntılayan Daşçıoğlu, Dergâh Dergisinin geçmişteki ve günümüzdeki yazarlarını ve editörlerini anlattı.

Ali Ayçil de öğrencilere okumaları gereken kitap önerileri vererek konuşmasına başladı. Ayçil, “Dergâh Dergisi yazma enerjisini ortaya çıkartacak bir yere dönüşmüştür. Dergâh Dergisinin açıklanamaz bir gücü vardır. Bu güç nasıl ortaya çıkar? Dergâh, edebi bilinci yüksek olan yayın bilinci tarafından çıkarılmıştır. Edebiyatı edebiyat olarak sunan bir dergidir” diye konuştu.

Dergâh Dergisinin edebiyatta bir ağırlığının bulunduğunu söyleyen Ayçil, söyleşinin devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

09-10-2019 / Nurşen Şügür


2.371 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.