Deprem ve Sürdürülebilir Malzeme Çalıştayı

Deprem ve Sürdürülebilir Malzeme Çalıştayı
24.01.2012
773
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Deprem Çalıştayı düzenledi.

SAÜ Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 19 Ocak Perşembe günü Uluslararası Deprem ve Sürdürülebilir Malzeme Çalıştayı (International Workshop on Earthquake and Sustainable Materials) düzenlendi.

Yurtiçi ve yurt dışından birçok öğretim üyesinin katıldığı Çalıştayda depremin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için inşaat sektöründe kullanılan sürdürülebilir malzeme tasarımı konusu ele alındı.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Çalıştaya İngiltere Glomorgan Üniversitesi’nden Prof. Dr. John Kinuthia, Prof. Dr. Abid Abu-Tair, Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doç. Dr. İbrahim Yüksel, Doç. Dr. Naci Çağlar,  Yrd. Doç. Dr. Metin İpek, Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülgün Yılmaz, Düzce Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ercan Özgan, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Berna Unutmaz katıldı.

Çalıştayda özellikle deprem ve yenilenebilir yapı malzemeleri konularında yapılan sunumlarda Türkiye’nin depremselliği ve yapılarda kullanılan malzemelerin, dayanım ve enerji verimliliği açısından önemi bir kez daha vurgulandı.

İngiltere Glamorgan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abid Abu-Tair düzenlenen Çalıştayın önemine değinerek Türkiye’de deprem gerçeğinin göz ardı edilmemesi ve yapı tasarımının bilimsel ve güncel temel ilkelere dayandırılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. John Kinuthia da yaptığı sunumda yenilenebilir yapı malzemelerinin önemine vurgu yaparak ülkemizin yenilenebilir malzemeler açısından büyük potansiyele sahip ve gelişime açık bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Seyhan Fırat’ın yaptığı açıklamada Çalıştayın akademik açıdan önemine vurgu yaparak bu tür çalışmaların daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini ifade etti. Fırat şöyle konuştu: “ Katılımlarıyla destek veren İngiltere Wolverhampton Üniversitesi ve Glamorgan Üniversitesi öğretim üyelerine, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerine, ayrıca desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Teknoloji Fakültesi Dekanlığına teşekkür ederiz.” dedi.

Katılımcılar da önümüzdeki yıllarda bu çalıştayın sempozyuma dönüştürülerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Çalıştay öncesi, İngiltere Glamorgan Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. John Kinuthia ve Prof. Dr. Abid Abu-Tair, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özsert, Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyhan Fırat ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Celal Apay da hazır bulundu.

24/01/2012 – Haber Merkezi

 
773 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.