Deprem Odak Parametreleri Belirlenecek

Deprem Odak Parametreleri Belirlenecek

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur Tezel’in yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜBİTAK- 1001 Ulusal Deprem Araştırmaları Programı (UDAP-1001) ortak çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur Tezel’in yürütücülüğünü yaptığı Makine Öğrenmesi Tabanlı Deprem Odak Parametrelerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Sistemin Geliştirilmesi” isimli proje, TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında özel olarak açılan Ulusal Deprem Araştırmaları Programı Ortak Çağrısına kabul edildi.

Projenin üniversiteler arası ve aynı zamanda disiplinler arası bir çalışma olduğunu belirten Doç. Dr. Timur Tezel, makina öğrenmesinin pek çok alanda uygulamaları bulunduğunu, bu proje çalışmasının da sismoloji (deprem bilimi) alanında bir uygulama olacağını belirtti. Doç. Dr. Timur Tezel konuşmasının devamında proje kapsamında yapılacak çalışmaların sonuçlarının sismoloji merkezleri tarafından kullanılabilecek bir çıktı sunacağını ve önemli bir yaygın etkiye sahip olacağını belirtti.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur Tezel’in yürütücülüğünü yaptığı projede SAÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Murat Utkucu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Doç. Dr. Caner Erden, Arş. Gör. Muhammed Yusuf Küçükkara araştırmacı olarak yer alıyor.


258 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.