Deprem Bölgesindeki Hasar Tespit Çalışmalarına Katılan SAÜ Ekibi Üniversitemize Döndü

Deprem Bölgesindeki Hasar Tespit Çalışmalarına Katılan SAÜ Ekibi Üniversitemize Döndü
23.02.2023
2.277
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü hasar tespit çalışmalarına gönüllü olarak destek olmak üzere bölgeye giden öğretim üyelerimiz görevini tamamlayarak Üniversitemize döndü.

Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 1000’e yakın kamu binasında (okul, hastane, cami, cem evi, askeri ve emniyet binaları, belediye binaları vb.) ve yapımına devam eden şehir hastanesinde çalışma yürüten ve yer bilimleri açısından saha araştırmaları gerçekleştiren İnşaat Mühendisliği ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz; Prof. Dr. Murat Utkucu, Prof. Dr. Erkan Çelebi,  Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Doç. Dr. Sedat Sert, Dr. Tuba Tatar, Dr. Aydın Demir, Dr. Hakan Öztürk, Dr. Necati Mert, Dr. Zeki Özcan ve Dr. Zeynep Dere Yaman çalışmalarını tamamlayarak Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al ile bir araya geldi.

İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki kamu binalarının yaşanan depremler sonrası hasarsızlık durumları ve depremden etkilenen depremzedelerin durumları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, İnşaat mühendisliği bölümü lisans programında uzun yıllardır yürütülmekte olan Yapı Dinamiği ve Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı derslerinin zorunlu ders olarak veriliyor olmasının önemine vurgu yapıldı. Bu dersleri alarak mezun olan öğrencilerimizin, mühendislik hayatlarında deprem ve depremin yapılara vereceği hasarlara karşı yapısal hesaplarda daha fazla bilgiye sahip olduklarını bildirdikleri konuşularak, İnşaat Mühendisliği bölümünün bu alandaki bilgi birikimini Sakarya ilinde görev yapmakta olan mühendislere aktarmak üzere Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAUSEM) üzerinden eğitim çalışmalarının başlatılması konusu görüşüldü.

Aynı zamanda Sakarya ilinde afetlere karşı dirençli bölgelerin oluşturulması, depreme karşı riskli durumda olan yapıların tespiti ve bu yapılar için alınacak önlemlerde Sakarya ili yerel yönetimleriyle iş birliği içerisinde çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Görüşmede ayrıca İnşaat Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği bölümlerinin yaşanan tüm afetlere karşı birlikte çözümler üretebileceği ve bundan sonraki süreçte iş birliği yapmak üzere çalışmalar yapılacağı aktarıldı. Ekip, 12 gün süren çalışma sürecinde desteklerini esirgemeyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’a teşekkürlerini iletti.
2.277 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.