Deka’dans Yıkımın Estetiği Sergisi Sakarya Üniversitesinde

Deka’dans Yıkımın Estetiği Sergisi Sakarya Üniversitesinde
08.06.2022
1.246
A+
A-

İstanbul Medeniyet Üniversitesi yürütücülüğünde, Universidad de Zaragoza, Sakarya Üniversitesi ve Universitat Politècnica de València iş birliğiyle artimu.org tarafından gerçekleştirilen “Deka’dans: Yıkımın Estetiği” Uluslararası Projesi’nin Sakarya sergisi 21 Haziran saat 13’te SAÜ Merkez Kütüphanesi’nde açılıyor.

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Şive Neşe Baydar ve Arş. Gör. Kevser Akçıl’ın video çalışmalarıyla katıldığı sergide on üç sanatçı tarafından üretilmiş on iki eser, 13 Haziran’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesinde sergilenecek.

21-23 Haziran’da Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde sergilenecek olan eserler, devamında 27-29 Haziran tarihleri arasında Valencia Marinası’nda bulunan Veles e Vents’te ve 1-5 Temmuz tarihleri arasında Zaragoza Üniversitesi Teruel Kampüsü Sergi Salonunda sergilenecek.

Sergiye eş zamanlı olarak sanatçıların eser metinlerinden oluşan Deka’dans: Yıkımın Estetiği başlıklı bir de kitap derlendi. Hem basılı, hem de çok yakında çevrim içi olarak yayınlanacak kitaba artimu.org/kitap/dekadans adresinden ulaşılabilecek.

Proje, enformasyon toplumunun spekülatif dünyasına geçişte deneyimlenen toplumsal ve bireysel sorunları tartışıyor. Dönüşüm süreçlerinde genellikle yeniden yapılanma ve inşa üzerine konuşulur ve düşünülürken; bu projede iniş, düşüş ve yıkıma rağmen umut araştırılıyor. “İnsan kendisini yıkıntılarında bulabilir” iddiasıyla sergilerdeki eserler kültürel, bilimsel, kentsel, varoluşsal nitelikte dağılma, ayrılma, düşüş ve yıkım süreçlerini ele alıyor.

Video gösterimleri üç gün boyunca 12.00-16.00 saatleri arasında izlenebilir.

 


1.246 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.