“Cumhuriyetin 100. Yılında Milli İradenin Önemi “ konulu deneme yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

“Cumhuriyetin 100. Yılında Milli İradenin Önemi “ konulu deneme yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
24.11.2023
847
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Cumhuriyetin 100. Yılında Milli İradenin Önemi “konulu deneme yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Etkinliğe Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Sakarya AK Parti Milletvekili Ali İnci, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savasçı, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Akabinde Kur’an tilaveti yapılarak programa başlandı.

Sakarya AK Parti Milletvekili Ali İnci konuşmasında, “15 Temmuz milli iradenin zaferidir, tankla topla sivillerin üzerine bomba yağdıranların başarılı olamayacağının göstergesidir. Vatan hainlerine ve işgalcilere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Kanımızın ve terimizin ve son damlasına kadar vatanı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. 15 Temmuz darbesiyle karşı karşı kalan Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte sokağa dökülen halk milli iradeyi ortaya koymaktadır. Meclisi dahi bombalayan bu kitle, karşılarında çelik gibi imanı olan halkımızdan gereken karşılığı almışlardır. Milletimizin birlik ve beraberliğine göz dikenlere cevap vermek bizim en asli görevimizdir” ifadelerine yer verdi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz konuşmasında, “Öncelikle Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u Sakarya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, 2. kurtuluş olarak adlandırdığımız 15 Temmuz direnişi, şanlı bir demokrasi zaferidir. Milletimiz, bundan sonrada bağımsızlığı sonsuza kadar korumaya devam edecektir. 15 Temmuz kahramanlarının fedakarlıklarını her zaman hatırlayacağız. Milli iradeye karşı yapılan hain darbe girişiminin arkasındaki emperyalist güçleri unutmayacağız. 15 Temmuz’da çok büyük bir mücadele örneği gösterdik. Şu an Ortadoğu’da insanlar bayrağı ve namusu için mücadele ediyor, İsrail tarafından yapılan soykırımı kınıyoruz ve doğruyu sevgiyi ve beraberliği şiar edinmiş olan bir millet olarak her zaman mazlumun yanında yer almaya devam edeceğiz. Çoluk çocuk demeden herkesi katledenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz ‘’ifadelerine yer verdi.

Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konuşmasında, “Sakarya’da sizinle birlikte olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. İfade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladık fakat Türkiye Cumhuriyeti bizim 17. devletimizdir. Nice badireler yaşadık, Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’nin önü darbelerle kesilmeye çalışılmıştır. Hangi darbeye bakılırsa bakılsın, darbelerin yurtdışı  kaynaklı olduğu görülür. Türkiye’de milleti küçümseyen, milletin verdiği oyu hakir gören kişiler darbeye başvurmuştur fakat Türkiye’nin yolu demokrasi ve sandıktır. Türkiye’nin bundan vazgeçmesi mümkün değildir. Türkiye’nin bugün sağlık, ekonomi ve bilimde daha iyi olmamasının asıl sebebi darbelerdir. 1960’da milletin helal oylarıyla iktidara gelmiş olan Menderes’i katlettiler cinayet işlediler. 1980’de Kenan Evren de aynı şeyi yaptı, anayasayı feshetti ve bütün partilerin kapısına kilit vurdu. Bizim milletimizin iki temel özelliği vardır, birincisi kahramanlığı, ikincisi Müslümanlığıdır. Darbeler en çok zararı TSK’ya verdi. TSK ile milletin ilişkisini zedeledi. 15 Temmuz gecesi, TSK’nın içindeki bir çete, Cumhurbaşkanımıza darbe yapmaya kalkıştı. Yönetime el koymak istediler tıpkı 1960’da ve 1980’de olduğu gibi. Fakat milletimizin başında Recep Tayyip Erdoğan vardı, çıktı ve demokrasimizi sahip çıkmak için halkımızı alanlara davet etti. Kahraman milletimiz iman dolu göğsüyle tankların önüne yattı, Allah’a şükür sandığı, demokrasiyi ve hukuku korudu. 15 Temmuz’un özeti şudur; milletin kendi verdiği oya sahip çıkmasıdır. Bütün Dünyaya örnek olan bir şaheserdir 15 Temmuz.  Türkiye’nin meseleleri sandıkla hukuk ve demokrasiyle çözülür. 15 Temmuz’u halkımız yazdı, kimse de kazıyamayacak ‘’ ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında İsrail’in 7 Ekim’den itibaren saldırılarına devam ettiği Filistin’e de değinen Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ‘’ Filistin halkının oyuyla Hamas iktidara geldi, İsrail ve dostları ise tıpkı Türkiye’deki FETÖ’cüler gibi onları terörist ilan ettiler. İsrail 75 yıldır hukuksuzluk yapmaya işgal etmeye devam ediyor. Filistinliler ise 75 yıldır mücadele veriyor. Bu mücadeleler 7 Ekim’den beri sürmüyor. Şu anda hastane vuruyorlar, ambulans vuruyorlar. ABD şu anda bomba gönderiyor onlara silah gönderiyor. Şu anda Filistinde bebekler öldürülüyor, sizin adalet anlayışınız buysa yerin dibine batsın. Dünya çapında yiğit bir ses var o da Recep Tayyip Erdoğan, ondan Allah razı olsun “ ifadelerine yer verdi.

Program, ödülünü alan öğrencilere belge takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


847 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.