Cumhuriyet Korosu Şenliği’ne Katıldılar

Cumhuriyet Korosu Şenliği’ne Katıldılar
25.10.2011
780
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Çoksesli Korosu, 23 Ekim Pazar günü Ankara Anıtpark’da düzenlenen 88. Yıl Cumhuriyet Korosu Şenliği’ne katıldı.

Konservatuvar Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin yönetimindeki koro, yurdun dört bir yanından Ankara’ya gelen korolarla Cumhuriyet, yurt, ulus ve Atatürk sevgisini dile getiren marşlar seslendirdi.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Cumhuriyet Korosu Konserleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel ve amatör koroları Ankaralılarla buluşturdu.  Cumhuriyet Korosu aralarında İstiklal Marşı, 10. Yıl Marşı, İzmir’in dağlarında Marşı, Bayrağım Marşının da bulunduğu 18 marş seslendirildi. TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı), Kavaklıderem Derneği, Sevda Cenap And Müzik Vakfı, Müzik Eğitimcileri Derneği ve Alegria Korosu tarafından düzenlenen 88. Yıl Cumhuriyet Korosuna Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde yine çok sayıda gönüllü sanatçıdan oluşan Cumhuriyet Bandosu da eşlik etti.

Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin bu etkinliğine Temel Bilimler Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Cengiz Atlan, Arş. Gör. Umut Erdoğan,  Arş.Gör. Dilek Cantekin, Arş. Gör. Özge Zeybek ve Konservatuvar sekreteri Yüce Taş eşlik etti. Konservatuvar öğrencileri ve çalışanları konserin ardından Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

 

25/10/2011 – Haber Merkezi

 

 
780 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.