Cumhuriyet Bilim Teknik (15.02.2013):Dil Barajı Neden Önemli?

15.02.2013

Prof. Dr. H. Benan Dinçtürk (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi): Yeni YOK yasa taslağı görüşe açıldıktan sonra, öğretim üyelerinin tartışabilecekleri pek çok önemli konu vardı. Üniversite yönetiminin devredileceği konseylerin yetkileri, yer alacak üyelerin seçimi, Bakanlar Kurulu’nun bu konseylere atama yetkileri, hele bölgesel vergi rekortmenlerinin eğitim düzeylerine bakılmaksızın, bu komisyonlarda karar verici konumlarda olabilmeleri gibi sorunlu ve tartışmaya açık konular vardı. Ancak öğretim üyelerinin çoğu dil barajıyla ilgili konuyu dile getirdi.

Cumhuriyet Bilim Teknik Dergisi – 15.02.2013