Gök Gürültülü

11.02.2014
‘Altında fetret dönemi yaşanıyor’
Prof. Dr. Aziz Kutlar
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Kutlar, altının ons fiyatındaki artışa ilişkin, “Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Kutlar, hafta başında güne bin 266 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatının, bin 270 doları aştığını söyledi.

“Altınla ilgili şu anda fetret dönemi yaşanıyor” diyen Kutlar, “Altın fiyatları muhtemelen çok fazla çıkmayacak, düşme eğilimi mutlaka olacaktır. Açıkçası altınla ilgi çok fazla yükselme beklentimiz yok” ifadesini kullandı.

Kutlar, son zamanlardaki istikrarsızlıkların altın fiyatlarını olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, “Altın epey değer kaybetti, geçen yıl neredeyse herkese kaybettirdi. Bunun telafisi gibi düşünmek lazım. O yüzden çok aşırı yükselmesini beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım yapmayı düşünenlerin altına karşı ihtiyatlı olması gerektiğini vurgulayan Kutlar, fiyatların gidip geldiğini ancak geçen yılki gibi düşüş beklemediklerini sözlerine ekledi.

Cumhuriyet – 11 Şubat 2014