Coğrafya Öğrencileri Bartın Çayını İnceledi

03.11.2017

Sakarya Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri ‘Akarsu Havzası Yönetiminin Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi’ isimli proje hakkında sunum yaptılar.  TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında 12 farklı üniversiteden öğrenciler Bartın Çayı Havzasını teorik ve uygulamalı olarak inceleme şansı elde etti.

SAÜ Coğrafya Bölümü’nde düzenlenen etkinlikte Ali Osman Kamuş, Hicran Sarıkaya, Ahmet Gül, Remziye Emel Akduman, Fatma Yılmaz proje kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattılar.

Projenin amacının, Bartın Çayı Havzasının coğrafi kapsamda değerlendirilmesi, sorunların bulunması ve sorunlara coğrafi bakış açısıyla çözüm üretmek olduğunu söyleyen öğrenciler, havzanın genel coğrafi özellikleri hakkında bilgi verdiler.

Eğitim sırasında yaptıkları çalışmalardan örnekler sunan öğrenciler, havzada yaşanması olağan doğal afetlerin engellenmesi için çözüm ve önerilerini sundular.

TÜBİTAK 2229-BİDEB programı tarafından desteklen “Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu koordinatörlüğünde 14-21 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bartın Çayı Havzasında gerçekleştirildi. Proje kapsamında 5 farklı üniversiteden katılan akademisyenler eşliğinde 80 saatlik teorik ve uygulamalı ders yapıldı.

03/11/2017 – MA