CoderDojo Sertifika Töreni

CoderDojo Sertifika Töreni
07.05.2015
625
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü ile Eğitim Teknolojileri Kulübü’nce gerçekleştirilen CoderDojo etkinliğinin katılım sertifikaları, düzenlenen bir tören ile sahiplerine verildi.

Gönüllülük esasıyla 5-17 yaş arası çocuk ve gençlere, yaşlarına uygun ve eğlenceli bir şekilde programlama kodu yazmayı, basit programlar yapmayı öğretmeyi amaçlayan CoderDojo etkinliği, BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mübin Kıyıcı, BÖTE öğretim elemanı Öğr. Gör. Ali Kırksekiz ve BÖTE’de öğrenim görmekte olan Murat Artsın’ın koordinatörlüğünde gerçekleşti.

25 Mart – 22 Nisan tarihleri arasında SAÜ Eğitim Fakültesi Hendek Kampüsü’nde düzenlenen CoderDojo etkinliğine, Hendek’te yer alan ortaokullardan 15 öğrenci katıldı. Her hafta düzenlenen kurslarla gönüllü BÖTE öğrencileri tarafından yürütülen etkinlikte, programlamayı küçük yaş gruplarında daha eğlenceli hale getirmek için Scratch programı kullanıldı. BÖTE öğrencileri, bu sayede 15 kişilik bir takımla yürütülen eğitim süreci boyunca öğretmenlik deneyimi yaşama fırsatı buldu. 

BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mübin Kıyıcı, etkinliğin ileriki dönemlerde de devam edeceğini ifade ederek, bölüm olarak Hendek’te ve Sakarya’da programlamaya meraklı olan öğrencileri etkinliklere beklediklerini söyledi. Sertifika programı, etkinlikle ilgili video gösterimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

06/05/2015 – ST


625 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.