Çınaraltı Akademi Buluşmaları’nın İlki Gerçekleştirildi

Çınaraltı Akademi Buluşmaları’nın İlki Gerçekleştirildi
27.07.2023
1.262
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı, TÜBİTAK destekli araştırma fırsatlarını aktardığı Çınaraltı Akademi Buluşmaları’nın ilk etkinliğinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma sürecinde çalışmalar yürüten Araştırma Dekanlığı, araştırmacılara ve akademisyenlere sağladığı araştırma ve proje desteklerinin yanı sıra, öğrencilere yönelik fırsatları da paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir dizi etkinlik planlayan ARDEK, Çınaraltı Akademi Buluşmaları adı altında başlattığı etkinliklerin ilkini 25 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerine yönelik TÜBİTAK destekli araştırma fırsatları bilgilendirme toplantısı, Çınaraltı Kafe’de gerçekleşti.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) farklı akademik düzeylerde bulunan üniversite öğrencilerine yönelik sağladığı, 2209 – A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ve 2244 – Sanayi Doktora Programı’nın yanı sıra, 2247 – C Stajyer Araştırmacı Burs Programı’na ilişkin (STAR) başvuru koşulları, süreci ve genç araştırmacıların dikkat etmesi gereken koşullar paylaşıldı.

Erasmus+ Programları Yurtdışı Fırsatları Sunuyor

Avrupa Birliği hibe programları da öğrencilere mezuniyet süreci sonrası önemli yurt dışı fırsatları sunmaya devam ediyor. Gönüllülük projeleri, gençlerin sivil toplum anlayışlarının geliştirilmesinin yanı sıra profesyonel iş yaşamına da hazırlanması konusunda güçlü destekler sağlarken, gençlerin 2 haftadan 14 aya kadar sürelerde Avrupa’nın farklı şehirlerinde yaşama ve tecrübe kazanmalarına da imkân sağlıyor. Özellikle Erasmus+ kapsamında sunulan gençlik değişimleri, eğitmen eğitimleri ve gönüllülük projeleri farklı konu ve çalışma alanlarında gençlerin projelerde yer almasını sağlıyor.

Eğitim ve Bilgilendirme Süreci Devam Edecek

Araştırma Dekanlığı, öğrencilerin proje yönetimi konusunda becerilerini geliştirmesi, akademi ekosistemi içerisinde AR&GE temelli nitelikli projeleri hayata geçirebilmeleri için proje yönetimi konusunda desteklerini sunmaya devam edecek. Bu kapsamda, proje başvuru dönemleri öncesinde ve sırasında programların başvuru sürecine yönelik idari ve teknik bilgilerin yanı sıra bütçe yönetimi konusunda da eğitimler ve bilgilendirme toplantıları devam edecek.

 


1.262 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.