Çevre Kongresi Sona Erdi

Çevre Kongresi Sona Erdi
22.05.2012
655
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “1. Ulusal Disiplinlerarası Çevre Kongresi” sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü himayesinde, Biyoloji Bölümü, Makine Mühendisliği Bölümü, Çevre Mühendisliği Bölümü ve İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan bazı öğretim üyeleri tarafından 14-16 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenen 1. Ulusal Disiplinlerarası Çevre Kongresi gerçekleştirilmiştir.

Kongrede “Çevre ve Sağlık, Çevre ve Tarım, Çevre Hukuku, Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre ve İleri Teknolojiler, Çevre-Toplum -Eğitim, Doğal Hayatı Koruma, Atık ve Arıtma” konuları ele alınmıştır. Akademisyenler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları,  AGDAŞ, Adapazarı Belediyesi ve öğrencilerin de katılımları ile 16 farklı oturumda SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede sunulan bildirilerin bir kısmı “Energy Education Science and Technology Part A-Energy Science and Research” dergisinde yayınlanacaktır

Kongrenin açılış konuşmaları Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Yrd. Doç. Dr. E. Selcen Darçın,  SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk tarafından gerçekleştirildi. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy ve  Hyderabad Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Majeti Narasimha Vara Prasad’ın konuşmaları ile  açılış oturumuna  devam edildi.

Sakarya Ziraat Odası’nın destekleri ile Gala Yemeği gerçekleştirilmiş olup, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve İşadamı Ahmet Şahin’in destekleri ile Sapanca Sahili ve Doğa Park’a düzenlenen gezi ile kongre programı tamamlanmıştır.


655 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.