Sisli

Bugün (11.11.2012) : Kasımda Grip Öldürücü Olabilir

11.11.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, kasım ayının gribe yakalanan insanlar için en riskli dönem olduğunu anlattı. Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekanlara yöneldiğine işaret eden Karabay, bunun da grip salgınını artırdığını söyledi. Karabay, kasımda gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olduğuna dikkati çekerek, ” İnsanlar, yazdan henüz çıkmış olmanın verdiği bir psikolojide. Kendimizi hala yaz aylarında zannediyoruz ve kış mevsimine göre giyinmiyoruz. Hala yazı yaşıyoruz ancak soğuklar iyiden iyiye geldi ” şeklinde konuştu. Karabay, grip sonrası komplikasyonlara bağlı olarak bazı hastalarda zatürre riskinin ortaya çıktığını vurguladı. ’60 yaşındaki birisi grip geçirdiğinde grip sonrası komplikasyonlar onu ölüme götürebilir ” diyen Karabay, ” Grip sonrası zatürre geçiren diyabet, şeker ve kalp yetmezliği bulunan insanlar, aylarca yatağa mahkum kalabilir. Bu insanlar zatürre nedeniyle ölebilir ya da ağır hasar görebilir ” ifadelerini kullandı.

Bugün Gazetesi – 11 Kasım 2012