BÖTE Öğrencileri Sorunlarını Dile Getirdi

BÖTE Öğrencileri Sorunlarını Dile Getirdi
07.03.2013
550
A+
A-

Sakarya Üniversitesi BÖTE öğrencileri, bölümlerinin sorunlarını dile getiren bir konferans düzenlediler.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümü öğrencileri tarafından, bölümlerinin sorunlarını dile getiren bir konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe BÖTE Bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Konferansta BÖTE Bölümü 4. Sınıf öğrencileri seslerini duyurmak için hocalarından ve öğrenci arkadaşlarından kendilerine destek olmalarını istediler.

Bölüm öğrencileri taleplerini şu şekilde dile getirdiler:

“Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin kesinlikle ve her kademede zorunlu dersler kapsamına alınması.

Bilgisayar Teknolojileri Rehber öğretmenliğine getirilen alan dışı görevlendirilmelerin durdurulması. Her okulda en az 1 Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenin bulunmasını, sabahçı-öğlenci şeklinde ikili eğitim veren kurumlarda 2 Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeninin bulunmasını, 4. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin iş tanımlarının kesin olarak bakanlıkça belirlenmesi.

Medya Okuryazarlığı dersinin sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından değil, bu konuda yetkin olarak yetişmiş bilişim teknolojileri öğretmenleri tarafından okutulması. TBMM Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu’na destek verilmesi.

Eskişehir Milletvekili Sayın Ruhsar Demirel’in Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği soru önergesine destek verilmesi”

Bilişim Teknolojileri Öğretmen Adayları niçin gerekli olduklarını, Fatih Projesi içerisinde Bilişim teknolojileri öğretmenleri olmadığında ne gibi aksaklıklar olabileceğini anlatmak üzere Milli Eğitim Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan da randevu talep edeceklerini dile getirdiler.

07/03/2013 – HM

 
550 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.