“Böbrek ve Karaciğer Naklinde Güncel Yaklaşımlar” Bilimsel Programı Düzenlendi

“Böbrek ve Karaciğer Naklinde Güncel Yaklaşımlar” Bilimsel Programı Düzenlendi
08.05.2023
1.964
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği tarafından ‘Böbrek ve Karaciğer Naklinde Güncel Yaklaşımlar’ isimli Bilimsel Program düzenlendi.
6-7 Mayıs tarihleri arasında 8 farklı panel ve oturum olarak düzenlenen ‘Böbrek ve Karaciğer Naklinde Güncel Yaklaşımlar’ isimli Bilimsel Program, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez ve çok sayıda akademisyen katıldı.

SAÜ Tıp Fakültesi ve SEAH bünyesinde başlatılan organ nakli programının 150’nci başarılı böbrek naklini gerçekleştirerek ülkenin en başarılı nakil merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Bu program, organ nakli gibi hayati önem arz eden bir konuyu ele alarak güncel ve gelecekti yaklaşımlarımızı şekillendirmeye yardımcı olacak. Araştırma alanında yapılan çalışmalar Sakarya Üniversitesi vizyonu ile doğrudan örtüşüyor. İlimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü araştırma, işbirliği gibi projelere üniversite olarak destek olacağız” diye konuştu. Böbrek ve Karaciğer Naklinde Güncel Yaklaşımlar isimli bilimsel programa ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Al, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Programın ikinci oturumunda , Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi ameliyathanesinden canlı ameliyat sunumu yapıldı. Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, Dr. Öğretim Üyesi Necattin Fırat ve Dr. Öğretim Üyesi Emrah Akın’ın yer aldığı ameliyat ekibi tarafından canlı yayınla ‘Laparoskopik Donör Nefrektomi’ ameliyatı gerçekleştirildi.


1.964 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.