“Biz” Dans Gösterisi Ayakta Alkışlandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen “Biz” isimli dans gösterisi yoğun ilgi gördü. Anadolu topraklarının kahramanlık hikâyelerinin sahnelendiği gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen gösteriye; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, MHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, Devlet Konservatuvarı Müdürü Genel Sanat Yönetmeni ve Konservatuvar Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, Senaryo ve Dans Yönetmeni Dr. Öğr. Üyesi Umut Erdoğan, Müzik Yönetmeni Öğr. Gör. Mehmet Kürşad Türkay, akademisyenler, öğrenciler ve Sakarya halkı katıldı.

SAÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak gösterinin açılış konuşmasını yaparak dans gösterisinde emeği geçen üniversite yönetimine, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Türklerin Malazgirt Zaferi’nden 15 Temmuz Destanı’na kadar yaptığı kahramanlık hikâyelerinin sergilendiği gösteride Türk kahramanlara hayat veren oyuncular, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Anadolu topraklarının tarihini ve zafer hikâyelerini anlatan gösteride izleyenler keyifli dakikalar yaşadı. Türk askerlerinin değişik cephelerde gerçekleştirdiği çetin muharebelerin her aşamasındaki kahramanlık hikâyeleri dans gösterisinde canlandırıldı. Gösteride ayrıca sergilenen şehit Eren Bülbül’ün hayat hikâyesi izleyenleri gözyaşına boğdu. Gösteri, Rektör Prof. Dr. Al’ın emeği geçenlere teşekkür belgesi vermesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.