Binlerce Mezun Yeni Bir Başlangıç İçin Kep Fırlattı

Binlerce Mezun Yeni Bir Başlangıç İçin Kep Fırlattı
16.06.2012
628
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mezuniyet Töreni, öğrenci ve ailelerinin katılımıyla Sakarya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirdi.

Fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan binlerce öğrencinin diploma sevinci yaşadığı törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile akademisyen ve öğrencilerin aileleri katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, gönderdikleri telgraflarla öğrencilerin bu mutlu günlerini tebrik ettiler ve başarılarını devamını dilediler.

Tören, Sakarya Üniversitesi öğrencisi milli sporcuların mezuniyet meşalesini yakması ile başladı. SAÜ’nün ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atan teknoloji topluluğu SAİTEM yeni ürettikleri arabalarıyla geçiş yaparken bunu mezun olan öğrencilerin geçişi izledi.

Gençlerimizle Daima Gurur Duyduk

SAÜ’nün Sakarya’ya değer katan, Sakarya’nın en büyük zenginliği konumundaki bir kurum olduğunu dile getiren Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Zenginliğin en önemlisi insani zenginlik, insani değerlerdeki üstünlük. Bunu sağlayan üniversitemize ve üniversite camiasına müteşekkiriz.” dedi.

“Gençlerimizle daima mutluluk, gurur duyacağımız bir tabloyu sundular. Huzur içerisinde, hoşgörülü bir ortamda, birbirlerini seven sayan bir ortamda eğitim gördüler” diyen Büyük, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında da başarı ve mutluluk dileklerinde bulundu.

SAÜ Büyük Bir Aile

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, mezun öğrencileri başarılarından dolayı kutlarken, öğrencilerin nitelikli bireyler olarak yetişmelerine vesile olan öğretim üyelerine ve ailelerine teşekkür etti.

SAÜ’nün büyük bir aile olduğunun altını çizen Elmas, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Türkiye’nin çok önemli kademlerinde görev yapan pek çok önemli ismin Sakarya Üniversitesi’nde görev yapmış ya da SAÜ’den mezun olan bireyler olduğunu vurguladı.

Sürekli Büyüyen Üniversite

SAÜ’nün her geçen gün hem teknolojik altyapısı hem de öğrenci sayısıyla sürekli büyüdüğünü ifade eden Elmas şöyle konuştu: “Kuruluşunun 20’nci yılını da kutlayan Üniversitemiz 60 bin öğrencisi 2500 çalışanı ve 200 farklı bölümü, örgün eğitimin yanında uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir. Ayrıca 40 farklı ülkeden 600’e ulaşan yabancı öğrenci sayısının her yıl artırılması hedeflenmektedir.”

Mezun öğrencilere seslenen Elmas, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak sürdürülebilir becerilerinizi sürekli geliştirme gayreti içinde olun. Farklı düşünebilme zenginliğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın.”

Bu mezun olan öğrencilerden dereceye girenlerin büyük bir kısmının kız öğrenciler olduğunu dile getiren Elmas, kız öğrencilere bu başarılarından dolayı ayrıca kutladı.

SAÜ Bana Çok Şey Kattı

2011-2012 eğitim yılının okul birincisi İlahiyat Fakültesinden Neşe Can Tahran, mezunlar adına yaptığı konuşmasında Sakarya Üniversitesi’nin kendisine çok şey kattığını belirtti. Tarhan, “Kendi inanç ve değerlerinin farkında olmakla birlikte çağın getirdiği her türlü yenilik ve gelişmelerden haberdar olabilmek, zamanın kıymetini bilmek, özgün araştırmalar yapabilmek, ilim yolunda yakaladığımız en küçük fırsatı bile kazanıma dönüştürebilmek, geleceğe bakarken gelenekten kopmamak bu kazanımların başında gelmektedir.” dedi.

Dereceye Girenlere Plaket Verildi

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları verildi. 3.99 ortalaması ile mezun olan Neşe Can Tahran, plaketini Vali Mustafa Büyük’ün elinden aldı.

İkinci olan Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencisi Necmiye Demircioğlu, plaketini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun elinden alırken, üçüncü olan Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gamze İnci’ye plaketini Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz verdi.

Mezuniyet töreni öğrencilerin hep birlikte kep fırlatmaları ve DJ Murat Uyar’ın müzikleri eşliğinde hava fişek gösterisiyle sona erdi.

15/06/2012 – AB

 

 

 
628 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.