Gök Gürültülü

Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri Başladı

24.04.2019

Sakarya Üniversitesi “2019 Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri” renkli görüntülerle başladı.

SAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca 24-26 Nisan tarihleri arasında Helikopter Pist Alanında yapılacak etkinlik öncesi üniversitenin mehter takımı bir gösteri düzenledi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, açılışta yaptığı konuşmasında etkinlikler kapsamında üç gün boyunca spordan sanata ve bilime kadar birçok etkinlik düzenleneceğini söyledi. Rektör Savaşan, “Biz bu etkinlikleri düzenlerken, öğrencilerden gelen baharın ilk günlerindeki yoğun etkinlik talebinin karşılanması ve düzenlenecek etkinliklerin üniversiteye yakışır şekilde yönlendirilmesi konularını dikkate aldık. Çünkü üniversite olarak uluslararası öğrenciler de dâhil olmak üzere tüm öğrencilerimizin kültürlerini tanıttığı, üniversitemizdeki sanat ve spor faaliyetlerinin bir şekilde sergilenmesi gerekiyordu. Öğrencilerimizin bir taraftan hoşça vakit geçirmesini, diğer taraftan da üniversiteye yaraşır bir program ortaya çıkmasını sağlamaya çalıştık. Umarız ki öğrencilerimiz memnun kalacaktır” dedi.

Etkinliklerin düzenleneceği Helikopter Pist Alanında öğrenci topluluklarına ait birçok stant kurulurken, konser, dans ve diğer etkinlikler için ise sahne hazırlandı. Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından SAÜ Devlet Konservatuvarınca düzenlenen “Konser ve Dans Gösterisi” ile devam etti.

Etkinlikler kapsamında ilk gün Çeçenistan ve Kafkas düğün gösterisi, Filistin halayı, Somali ve Sudan gösterileri, atlı spor gösterisi, voleybol, sokak basketbolu, basket atışları gibi birçok gösteri düzenlendi. Etkinlikler, Rock Topluluğunun düzenlediği konser ile devam etti.

24-04-2019 / ST