Bilgiye Erişimde Zaman Sınırlaması Yok

Bilgiye Erişimde Zaman Sınırlaması Yok
24.09.2012
562
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından geçen yıl başlatılan; 7/24 Kütüphane hizmeti bu yılda aynı şekilde sürdürülüyor.

Günün 24 saati hizmet veren Merkez Kütüphane; öğrenci, akademisyen ve üniversite dışından gelen araştırmacıları ağırlamaya devam ediyor.

7/24 Açık Kütüphane

Öğrencilerin ders dışı boş zamanlarını kütüphanede geçirmeleri, kitap ve çevrimiçi (online) kaynaklara zaman sınırlaması olmadan ulaşmalarını amaçlayan SAÜ, bu doğrultuda Merkez Kütüphanesini 7 gün 24 saat açık tutmakta.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında özellikle öğrencilerin geç saatlere kadar ders çalışmak için yoğun olarak kullandığı Merkez Kütüphane, bir ders çalışma ortamıyla birlikte bilgisayar laboratuvarı, kablosuz internet erişimiyle de internetin getirdiği sonsuz bilgi erişimine de imkân veriyor.

Yaklaşık 6 bin metrekare alanda hizmet veren SAÜ Kütüphanesi, içinde 730 kişilik konferans salonu, çalışma odaları, okuma salonları, görsel ve işitsel kaynaklara ulaşmak isteyenler için ayrı bölümleri ile bilgiye ulaşmak isteyenlere en iyi hizmet sunma çabasında.

150 Bin Kitap, 2 Milyon e-Kitap

Yaklaşık 150 bin kitap, 6 bin tez, 3 bin CD veya DVD olmak üzere toplam 155 bin bilgi kaynağına sahip Kütüphane, ayrıca yaklaşık 1700 dergi aboneliğiyle de süreli yayınlarda da gelenlere sınırsız bir hizmet sunmakta.

Ulusal ve Uluslararası birçok çevrimiçi veritabanına üye olan Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öğrencilere, öğretim elemanlarına ve araştırmacılara elektronik veritabanı abonelikleri ile 28 bin e-dergiye, 2 milyon e-kitaba, 2 milyonun üzerinde e-teze ve Time gazetesinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim olanağı sunuyor.

25/09/2012 – AB


562 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.