Gök Gürültülü

BESYO Özel Yetenek Sınavları Başladı

04.09.2013

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları başladı. Sınava toplam bin 588 aday başvurdu.

Toplam 320 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ile Spor Yöneticiliği bölümleri için açılan sınavlara bin 223 erkek, 365 bayan olmak üzere toplam bin 588 aday başvurdu.

SAÜ BESYO Spor Salonu’nda oluşturulan test bataryasında adaylar, yüksekokula yerleşecek 320 kişi arasına girebilmek için ter döktü. 3 Eylül tarihinde başlayan ve 56 erkek, 18 bayan milli sporcunun da başvurduğu sınavlarda 30 erkek, 11 bayan milli sporcu istedikleri bölümlere yerleşirken, sınavlar 5 Eylül’e kadar devam edecek.

04.09.2013 / ST