Basın ve Yayıncılık’ta Kudüs Fotoğrafları Söyleşisi

Basın ve Yayıncılık’ta Kudüs Fotoğrafları Söyleşisi
16.03.2016
795
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Sektörle Buluşma Etkinlikleri’ne sanatçı Aykut İnce konuk oldu.

Sakarya MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanlığı Basın ve Yayıncılık Programı’nca gerçekleştirilen etkinlikte fotoğraf sanatçısı Aykut İnce, “Hüzün Şehri Kudüs ve Fotoğraf Söyleşisi” başlıklı söyleşiye katıldı. İnce, söyleşide Kudüs’te gerçekleştirdiği çekimlerini öğrencilerle paylaştı.

İletişim Atölyesi’nde yaklaşık bir saat süren söyleşide fotoğrafçılıkla ilgili bilgileri de paylaşan İnce, dünyanın sayılı orman yangını fotoğrafçılarından biri olduğunu hatırlatarak, doğa fotoğrafçılığına yönelişini de öğrencilere aktardı.

Kudüs, geçmişin günümüzdeki fotoğrafı

Kudüs’ün bugün dünyada olup bitenlerin gerekçesi olduğuna vurgu yapan İnce, çekimler sırasında yaşadığı duyguları yine kendisine özgü edebi üslubuyla aktardı. İnce, “Kudüs’te fotoğrafladığım Ağlama Duvarı’nı tamir ederken oraya Mimar Sinan’ı çizmek isterdim. Sanatı herkes yapabilir. Sanat anlatmaktır. Gördüğünü başkalarına aktarmak… Ben bir fotoğrafçıyım. En sevdiğim fotoğraf imrendiğim fotoğraftır” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf anılarını da öğrencilerle paylaşan sanatçı İnce, şunları söyledi: “Amasya’da bir odada çekilen fotoğraf gördüm. Odanın içerisinde bir amca yatakta hasta yatıyor. Torunu cam kenarında dışarıyı izliyor. Kızı dediğim bir kadın başında Kur’an okuyor. Fotoğrafı kimin çektiğini bilmiyorum. Tek düşündüğüm, ben hasta olsam ambulansın siren sesleriyle hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken, o amca Kur’an sesleriyle ölümü bekliyor.”

Hem alaylı hem mektepli olunmalı

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan sanatçı, mesleğe geç başladığını ifade ederek, insanların yaşam tercihlerini bazen mecburiyetten yaptıklarını ancak daha sonra kendi çizgilerini bulduklarını anlattı. Eğitimin önemine de değinen İnce, görmenin daha da önemli olduğunu vurguladı. Aykut İnce “Ben alaylı fotoğrafçıyım. Eğitim görüp de bu işi yapmayan insanlar için içim sızlıyor” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zülfikar Özçelik, Sakarya Meslek Yüksekokulu adına Aykut İnce’ye teşekkür belgesi takdim etti.

16-03-2016 / ST
795 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.