Bakan Ayşenur İslam’dan Sakarya’ya Müjde

Bakan Ayşenur İslam’dan Sakarya’ya Müjde
08.08.2014
665
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Sakarya’ ya vakıf üniversitesi açılacak

Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve kalabalık bir heyetle Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret eden Bakan İslam, burada yaptığı açıklamada Sakarya’ya kurulması planlanan vakıf üniversitesinin müjdesini verdi.

SAÜ’ye 210 akademik kadro tahsis edildi

Sakarya’ya yeni bir üniversite kurulması konusunda Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek’e katkılarından dolayı teşekkür eden Bakan Ayşenur İslam,  Sakarya Üniversitesi’ne verilen 210 akademik kadro için “hayırlı olsun” dedi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görecek öğrenci sayısının bu sene yeni gelecek öğrencilerle birlikte 80 bini aşacağını belirtti. Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi- öğrenci oranının Türkiye ortalamasının yüzde 30 üzerinde olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Elmas, şunları söyledi:

“Daha önce tahsis edilen kadroların dolmuş olması nedeniyle yeni açılan Tıp, Diş Hekimliği ve Hukuk Fakülteleri için ilave kadro taleplerinin karşılanması konusunda özel gayretlerinden dolayı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanımız Ayşenur İslam ve Sakarya Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunarız.”

08/08/2014 – ST
665 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.