‘Avrupa Sineması’ Üzerine Söyleşi

‘Avrupa Sineması’ Üzerine Söyleşi
12.05.2022
845
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi ve Türkiye Film Araştırmaları Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Film Araştırmaları Sempozyumu Doç. Dr. Serhat Yetimova’nın moderatörlüğünde Portekiz Sinema Arşivi ve Müzesinden proje koordinatörü Vera Herold ve pedagojik film eğitimi departmanından Neva Cerantola’nın katılımıyla sonlandı. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilen söyleşide “Avrupa Sineması” ele alındı.

Film eğitimini erken yaş grupları arasında geliştirmek, film kültürünü ve görsel-işitsel endüstriyi desteklemek için oluşturulan CinEd Dijital Platformu, Avrupa Birliği’nin Creative Europe/MEDIA programı “Support for Film Education” tarafından 2015’ten itibaren ortaklaşa finanse edilen bir Avrupa iş birliği projesidir. Sakarya Üniversitesinin de ortaklarından olduğu, 2022 Eylül’de yenilenecek ve 2 yıl sürecek olan projeyle 6 ila 19 yaşları arasındaki gençlerin Avrupa sinemasını keşfetmesi hedefleniyor.

Projenin yürütücülüğünü yapan Herold ve Cerantola, deneyimlerini seminer etkinliğinde paylaştı. İlgili etkinlikte projenin amaçları, hedeflenen çıktıları paylaşılmakla birlikte, CinEd Projesi’nin şimdiye kadarki yolculuğu ve özellikleri de tüm boyutlarıyla ele alındı. Dinleyicilerle soru-cevap şeklinde bir etkileşimin kurulduğu etkinlikte ayrıca bir uygulama çalışması da yapılarak CinEd Projesi’nde uygulanan metot ve içeriklerin daha net anlaşılması sağlandı.

İki yıl sürmesi planlanan projede Sakarya Üniversitesi CinEd Projesi kapsamında tasarlanan internet sitesi ile birlikte proje kapsamında önceden üretilmiş olan özgün pedagojik içeriklerin Türkçe versiyonlarının oluşturulmasında görev alacak ve CinEd kataloğundaki pedagojik içeriklerden yararlanarak Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören erken dönem yaş gruplarının sinema bilgisinin ve görsel kültürel yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sunacak.


845 kez görüntülendi.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.